Δεν εξαιρούνται οι βουλευτές από το νέο σύστημα ασφάλισης από το 2012 και μετά αναφέρει το υπουργείο Εργασίας

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο Εργασίας σχετικά με τις βουλευτικές συντάξεις και την υπαγωγή τους η μη στο νέο ασφαλιστικό σύστημα αναφέρει τα παρακάτω :
0938121

Από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους καταβάλλονται οι συντάξεις των βουλευτών που έχουν εκλεγεί μέχρι το 2012.
Δηλαδή δεν υπάρχει φορέας κοινωνικής ασφάλισης αρμόδιος για να καταβάλλει τις συντάξεις αυτές καθώς οι βουλευτές δεν κατέβαλαν ποτέ ασφαλιστικές εισφορές.
Ετσι λοιπόν, δεν είναι νοητή η υπαγωγή τους στον Ενιαίο Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ) που δημιουργείται για πρώτη φορά διότι ο ΕΦΚΑ συγκροτείται από ασφαλιστικά ταμεία και γενικότερα από φορείς κοινωνικής ασφάλισης και μόνο.
Συνεπώς δεν πρόκειται για εξαίρεση των βουλευτών από το σύστημα του ΕΦΚΑ αφού μετά το 2012 (4093/12) οι βουλευτές υπάγονται στους φορείς κοινωνικής ασφάλισης στους οποίους ανήκουν λόγω της μισθωτής εργασίας που παρείχαν πριν από την εκλογή τους.

Ακολουθήστε στο youtube για νέα εμπειρία ενημέρωσης και στo Google News



Προτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *