Διαμαρτυρία στα Γραφεία του ΕΦΚΑ για τις οφειλές στον ΟΑΕΕ και τις συνταξιοδοτήσεις

O ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΥΤΟΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΩΝ – ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΕΜΠΟΡΩΝ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΣ με ανακοίνωσή του ενημερώνει ότι πραγματοποίησε, την Τετάρτη 27/12/2017, παράσταση διαμαρτυρίας στα κεντρικά γραφεία της διοίκησης του ΕΦΚΑ, μαζί με την ένωση συνταξιούχων ΟΑΕΕ Αθήνας και την παρουσία εκπροσώπων ενώσεων ΕΒΕ της Αθήνας.

Η κινητοποίηση πραγματοποιήθηκε με αίτημα την συνταξιοδότηση όλων των αυτοαπασχολούμενων που συμπληρώνουν τη συντάξιμη ηλικία με βάση τις εισφορές που ήδη έχουν καταβάλει και οριστική διαγραφή των χρεών τους.

Στη συνάντηση της αντιπροσωπείας μας με τον κο Τσακίρη, αρμόδιο υποδιοικητή του ΕΦΚΑ και αφού εκθέσαμε το πρόβλημα αλλά και την λύση που επιβάλλεται να δοθεί, ο κος Τσακίρης αφού δέχθηκε το δίκαιο του αιτήματός μας, “δήλωσε την κατανόηση και τη συμπάθεια του στην προσπάθεια μας, ωστόσο όμως δεν μπορεί να κάνει τίποτα, αφού είναι θέμα της κυβέρνησης και του αρμόδιου υπουργού, που όμως και αυτοί δεσμεύονται από τους μνημονιακούς νόμους και τους δανειστές και να ξαναδούμε το θέμα μετά τον Αύγουστο του 2018 που τελειώνει το μνημονιακό πρόγραμμα”.

Γίνεται για μια ακόμα φορά φανερό ότι τα πρόβλημα των μικρών αυτοαπασχολούμενων Ε.Β.Ε είναι αποτέλεσμα της αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης που δεν προτίθεται να συγκρουστεί με τις πολιτικές της ΕΕ, ίσα ίσα που υπηρετεί αυτές τις πολιτικές που εξυπηρετούν τόσο τα συμφέροντα τα συμφέροντα των Τραπεζιτών και των μεγάλων εγχώριων και ξένων μονοπωλιακών ομίλων .

Η επιλογή της αυτή, φέρνει σε απόγνωση χιλιάδες αυτοαπασχολούμενους που βλέπουν τους κόπους μιας ζωής να χάνονται καθώς δεν μπορούν να έχουν όχι μόνο μια σύνταξη που να καλύπτει τις σύγχρονες ανάγκες τους, αλλά ούτε καν σύνταξη με βάση τις πολύχρονες εισφορές που έχουν καταβάλει.

Για το λόγο αυτό καλούμε:

Όλους τους μικρούς αυτοαπασχολούμενους επαγγελματίες και έμπορους, σε συσπείρωση στα σωματεία και τις ενώσεις τους με σκοπό να αγωνιστούμε για την ανατροπή αυτής της αντιλαϊκής πολιτικής τις επιπτώσεις της οποίας βιώνουμε σε κάθε επίπεδο.
Να κλιμακώσουμε το αγώνα μας για τη διεκδίκηση των δίκαιων αιτημάτων μας, δυναμώνοντας ακόμη παραπέρα τη δικιά μας συμμαχία με τους εργαζόμενους και τα άλλα λαϊκά αγωνιζόμενα στρώματα.
Πηγή Επαγγελματικό Επιμελητήριο ΑθήναςΠροτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *