Διαμαρτύρονται για απόλυση υπαλλήλου από Ασφαλιστική Εταιρία

Ανακοίνωση διαμαρτυρίας για απόλυση υπαλλήλου από ασφαλιστική εταιρία εξέδωσε η Ενιαία Αγωνιστική Συνδικαλιστική Κίνηση (ΕΑΣΚ)

Η σχετική ανακοίνωση αναφέρει:

“Η ΕΑΣΚ καταγγέλλει τη νέα απαράδεκτη και τρομοκρατική απόλυση στην Personal Insurance. Πρόκειται ήδη για την τρίτη απόλυση μέσα σε λίγους μήνες. Αυτή τη φορά αφορούσε συνάδελφο με πολλά χρόνια υπηρεσίας και, όπως και  προηγούμενη, έγινε χωρίς κανέναν ιδιαίτερο λόγο!

Κι όμως, οι ενέργειες της εργοδοσίας δεν είναι τυχαίες. Σκοπό έχουν να στείλουν μήνυμα στο σύνολο των εργαζόμενων της εταιρείας. Να εμπεδώσουν κλίμα φόβου, πως δεν υπάρχει δικαίωμα οποιασδήποτε παραφωνίας απέναντι στις «ανάγκες» και τα συμφέροντα της επιχείρησης. Να επιβάλλουν σιωπή νεκροταφείου.

Είναι φανερό πως η επιχείρηση έχει θορυβηθεί από την αυξανόμενη αγωνιστική στάση συναδέλφων στον χώρο. Οι εργαζόμενοι όλους τους μήνες της πανδημίας και παρά τις διάφορες πιέσεις που υπήρξαν δεν κάνανε υποχώρηση από τα δικαιώματά τους, ούτε έμειναν με σταυρωμένα χέρια απέναντι στη συνεχιζόμενη μέχρι και σήμερα -με διάφορες δικαιολογίες- καθυστέρηση πλήρους εφαρμογής της κλαδικής ΣΣΕ. Απέναντι σε αυτή την επιλογή της εργοδοσίας και στον νέο νόμο-έκτρωμα για τα εργασιακά δώσανε περήφανη απάντηση με μεγάλη συμμετοχή στη Γενική Απεργία της 10ης Ιούνη.

Αν η εργοδοσία νομίζει πως με κινήσεις όπως τη νέα απόλυση θα κάνει τους εργαζόμενους να σκύψουν το κεφάλι, να ανέχονται την οποιαδήποτε απαξιωτική ή εκφοβιστική συμπεριφορά, πόσο μάλλον να κάθονται να παρακολουθούν σιωπηρά τη μία απόλυση μετά την άλλη, είναι γελασμένη. Τέτοια σχέδια θα έχουν την ίδια τύχη με τον νόμο που μόλις ψηφίστηκε κατά παραγγελία του κεφαλαίου: Θα μείνουν στα χαρτιά!

  • Τέρμα πια στις απολύσεις
  • Κάλυψη κάθε αποχώρησης, κάθε κενού με νέες προσλήψεις
  • ΤΩΡΑ πλήρη και μόνιμη εφαρμογή της κλαδικής ΣΣΕ σε κάθε εργαζόμενο, σε κάθε νέα πρόσληψη. Ούτε ένας συνάδελφος κάτω από τα 956 Ευρώ!

Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ – ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ Η ΠΑΛΗ ΘΑ ΤΗ ΣΠΑΣΕΙ
Ενιαία Αγωνιστική Συνδικαλιστική Κίνηση”Προτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *