Διεθνές Συνέδριο HILA-AIDA στην Αθήνα

Καίρια ζητήματα της ελληνικής και διεθνούς αγοράς ασφάλισης τίθενται επί τάπητος σε διεθνές συνέδριο της HILA-AIDA, το οποίο διεξάγεται στις 7-9 Μαΐου 2014 στο ξενοδοχείο KingGeorgeστην Αθήνα.

Κατά τη διάρκεια των εργασιών καταξιωμένοι εμπειρογνώμονες του κλάδου αναμένεται να εξετάσουν τις εξελίξεις σε επίπεδο ασφαλιστικών προϊόντων αλλά και προστασίας των καταναλωτών, μεταξύ άλλων, στους κλάδους υγείας, ζωής και συντάξεων.
Στο πραγματικό κόστος των συντάξεων θα αναφερθεί ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Φρανκφούρτης και Λουβεν, πρώην επικεφαλής του τομέα ασφαλίσεων και συντάξεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής KarelVanHulle, ενώ στον ρόλο των πελατών ως σταθερού παράγοντα διαφοροποίησης στις μεταβαλλόμενες αγορές θα εστιάσει ο MichelKhalaf, πρόεδρος της MetLifeΕυρώπης, Μέσης Ανατολής και Αφρικής.
Επιπλέον, για τα Εγγυητικά/Επικουρικά Κεφάλαια Ζωής ως θεμέλιο αξιοπιστίας της αγοράς θα μιλήσει ο πρόεδρος της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος Αλέξανδρος Σαρρηγεωργίου, ενώ η εισήγηση της καςPamelaSchuermans, συντονίστριας πολιτικής για τις ασφαλίσεις και τις επαγγελματικές συντάξεις της Ευρωπαϊκής Αρχής Ασφαλίσεων και Επαγγελματικών Συντάξεων (EIOPA) θα αφορά πολιτικές διασφάλισης μακροπρόθεσμης βιωσιμότητας των ασφαλίσεων ζωής και συντάξεων.
Την οδό προς ένα βιώσιμο σύστημα ασφάλισης υγείας στην Ελλάδα σε φορολογική βάση θα αναπτύξει οομ. καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών Λυκούργος Λιαρόπουλος, ενώ ο Δρ Αντώνιος Τσαβδαρίδης, δικηγόρος και λέκτορας του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης σε ιδιαίτερο κύκλο συζήτησης θα αναφερθεί στην πλήρωση επιγενόμενων κενών σε ρήτρες αναπροσαρμογής ασφαλίστρων.
Χαιρετισμό κατά την επίσημη έναρξηπρόκειται να απευθύνει ο νομικός και πρόεδρος της AidaWordMichaelGill, καθώς και ο πρόεδρος της AIDAGreekChapterομ. καθηγητήςΙωάννης Ρόκας, ενώ επιπροσθέτως μια σειρά από γνωστούς σημαντικούς ομιλητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό πρόκειται να δώσουν το «παρών» στην προσεχή διοργάνωση.Προτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *