Διεθνής διασυρμός : Έκαναν κατηγορούμενο για απάτη στην Ελλάδα το CEO της VPN επειδή hacker έκλεψε πιστωτικές κάρτες!!

Δεν είναι πρώτη φορά που επιτήδειοι άσχετοι με το διαδίκτυο διασύρουν διεθνώς την χώρα μας και βέβαια την βάζουν στον μαυροπίνακα των χωρών που είναι επικίνδυνο εδώ και χρόνια να επενδύεις στο διαδίκτυο και στις νέες τεχνολογίες.

Διαβάστε την παρακάτω εξωπραγματική είδηση :

Κατηγορούμενος στα ελληνικά δικαστήρια ιδρυτής και CEO εταιρείας VPN αντί για τον πραγματικό ένοχο. “Αντί να συλλάβουν τον δράστη που πυροβόλησε έπιασαν τον κατασκευαστή του όπλου“, δηλώνει ο δικηγόρος του.

Μία υπόθεση με πρωταγωνιστή έναν άνδρα που έκλεψε πιστωτική κάρτα και έκανε αγορές πήρε διεθνείς διαστάσεις. Ο δράστης που παραμένει άγνωστος αφού έκλεψε την κάρτα, προχώρησε σε διαδικτυακές αγορές ποσών 126,25 ευρώ, 498,68 ευρώ, 0,67 ευρώ και 1.400 ευρώ από ελληνικές εταιρείες του Διαδικτύου.

Οι αγορές, όμως, ουδέποτε ολοκληρώθηκαν καθώς η Τράπεζα έγκαιρα ακύρωσε τις συναλλαγές. Μετά από μήνυση του νόμιμου κατόχου της πιστωτικής κάρτας, την υπόθεση ανέλαβε η προανάκριση που προσπάθησε να βρει το δράστη της απόπειρας απάτης.

Οι υπεύθυνοι της προανάκρισης στην προσπάθεια τους να παρακολουθήσουν το ηλεκτρονικό ίχνος του δράστη, εντόπισαν την ηλεκτρονική διεύθυνση IP Address, από όπου επιχειρήθηκαν οι αγορές στο Διαδίκτυο.

Η άνω ηλεκτρονική διεύθυνση χρησιμοποιούσε σύνδεση υψηλής ασφάλειας στο Διαδίκτυο VPN (Virtual Private Network), με πάροχο μία διεθνούς φήμης εταιρεία υψηλής τεχνολογίας. Η συγκεκριμένη τεχνολογική εταιρεία με έδρα το Ορλάντο Φλόριντας ΗΠΑ αποτελεί πάροχο συνδέσεων υψηλής ασφάλειας στο Διαδίκτυο εικονικού ιδιωτικού δικτύου “VPN-Virtual Private Network“, με μεγάλη οικονομική επιφάνεια και ετήσια κέρδη περίπου 5,3 εκατομμύρια δολάρια.

Όπως δηλώνει στο Newpost ο δικηγόρος του διευθύνοντα συμβούλου Αλέξης Αναγνωστάκης:

Η προανάκριση αντί να  βρει τον πραγματικό δράστη που έκανε χρήση της σύνδεσης και επιχείρησε τις αγορές, έχρισε ως κατηγορούμενο τον Ιδρυτή και Διευθύνοντα Σύμβουλο της πολυεθνικής εταιρείας. Τούτο έγινε καθώς έπαψε να αναζητεί το πραγματικό δράστη της πράξης και ενοχοποίησε την ιδιοκτησία της εταιρείας του παρόχου της σύνδεσης. Σχηματικά δηλαδή αντί να συλλάβει το δράστη που πυροβόλησε σε ανθρωποκτονία, ενοχοποίησε την εταιρεία κατασκευής του όπλου“.

Ως αποτέλεσμα, ο Διευθύνων Σύμβουλος της διεθνούς εταιρείας να βρίσκεται αναπάντεχα κατηγορούμενος στην Ελλάδα με κατηγορίες περί απάτης κλπ.

Ο Έλληνας συνήγορος του Αμερικανού Διευθύνοντα Συμβούλου υπογραμμίζει το αδιανόητο της κατηγορίας: “Ας φανταστεί κανείς πόσο αδιανόητο  είναι στην περίπτωση μιας εξαπάτησης δια του τηλεφώνου, οι αρχές να καταστήσουν κατηγορούμενο και να συλλάβουν τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του Παρόχου πχ ΟΤΕ. Πρόκειται για έντονα ατυχή κατηγορία που εκθέτει τον τρόπο διερεύνησης των υποθέσεων στην Ελλάδα και ταλαιπωρεί χωρίς λόγο, σε διεθνές μάλιστα επίπεδο, ανθρώπους υψηλής αξίας και δραστηριοτήτων“.

Ο Αμερικανός CEO εκπροσωπείται επιπλέον και από τον πρώην ομοσπονδιακό Εισαγγελέα στις ΗΠΑ και δικηγόρο Vincent Citro.

Πηγές secnews.gr/newpost.gr

σσ: Εδώ να σημειώσουμε ότι στο παρελθόν επίσης άσχετοι με το διαδίκτυο κατέστησαν κατηγορούμενους με ασύστολα ψεύδη και ευφάνταστα σενάρια σε δικογραφίες και Έλληνες που είχαν αναπτύξει νόμιμες εταιρικές διαδικτυακές εφαρμογές και με “όπλο την δημοσιότητα”  τους παρουσιάζουν ως δήθεν δράστες εκνόμων ενεργειών, μη αναζητώντας τους χρήστες που φαίνονταν να παρανομούν. Ωστόσο τα  “θύματα” αθωώθηκαν πανηγυρικά με αποφάσεις των Ελληνικών Δικαστηρίων !Προτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *