Διευκολύνσεις για διακανονισμό των οφειλών των διαμεσολαβούντων

Το θέμα των διευκολύνσεων των ασφαλιστικών διαμεσολαβητών για τις οφειλές τους προς τις ασφαλιστικές εταιρίες τέθηκε την Τετάρτη στην εποπτική αρχή της ΔΕΙΑ από τους διαμεσολαβούντες ενόψει των νέων ρυθμίσεων για προείσπραξη των ασφαλίστρων και απόδοση εντός 7 ημέρων από τις αρχές του νέου έτους .
Ειδικότερα η αντιπροσωπεία του ΕΕΑ αποτελείτο από τον Γενικό Γραμματέα κ. Γιάννη Χατζηθεοδοσίου, τον Α΄ Αντιπρόεδρο κ. Νικόλαο Λεβετσοβίτη, τον Πρόεδρο του Τμήματος Υπηρεσιών κ. Κων/νο Λάμπρου, το μέλος του Δ.Σ. κ. Κλήμη Δημαρχιάδη. Μετείχαν, επίσης, τα μέλη της Επιτροπής Παρακολούθησης Θεμάτων Ασφαλιστικής Διαμεσολάβησης της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος (Κ.Ε.Ε.Ε.) κ.κ. Κων/νος Μαρκουλιδάκης από το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Πειραιά και Κυριάκος Μερελής από το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης. Στη συνάντηση μετείχε, επίσης, και η κα Δήμητρα-Ιωάννα Λύχρου, εκ μέρους της Ε.Α.Δ.Ε.
Συζητήθηκαν οι πρόσφατες Πράξεις του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος αναφορικά με την ασφαλιστική διαμεσολάβηση και οι συνέπειες που θα επιφέρουν αυτές στην λειτουργία της ασφαλιστικής αγοράς, καθώς επίσης και για τα κάτωθι ζητήματα, τα οποία η Δ.Ε.Ι.Α. δεσμεύθηκε όπως πράξει, το ταχύτερο δυνατόν και στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων της, ότι απαιτείται για την επίλυσή τους, σε συνεργασία με εμπλεκόμενους φορείς, και τα οποία αφορούν :
-στις οφειλές των ασφαλιστικών διαμεσολαβητών προς τις ασφαλιστικές εταιρείες και τον διακανονισμό αυτών, για τον οποίο η ΤτΕ θα παράσχει κάθε δυνατή διευκόλυνση ώστε αυτό να γίνει ομαλά
-Στις Εταιρείες Ελεύθερης Παροχής Υπηρεσιών (Ε.Π.Υ.) οι οποίες δεν εμπίπτουν στις ελεγκτικές αρμοδιότητες της Δ.Ε.Ι.Α. για τις οποίες όμως δεσμεύτηκε να διερευνήσει, εάν υπάρχει νόμιμη διαδικασία, τροποποίησης του υφιστάμενου καθεστώτος, με βάση τις ευρωπαϊκές οδηγίες.
-Σε ότι αφορά στους μεγάλους πελάτες οι εταιρείες θα πρέπει να υποβάλλουν στην Δ.Ε.Ι.Α. τρόπο διακανονισμού των ασφαλίστρων.
-Όλες οι εταιρείες υποχρεούνται να καταθέτουν στην Δ.Ε.Ι.Α. τις εμπορικές πολιτικές για όλο το δίκτυο των ασφαλιστικών διαμεσολαβητών.
-Τέλος, τη συνάντηση απασχόλησε και η «εταιρεία-φάντασμα», βουλγαρικών συμφερόντων, η οποία δραστηριοποιείται στην χώρα μας χωρίς άδεια, και για την οποία έχει ήδη απευθυνθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα, το Σ.Δ.Ο.Ε. και την Τροχαία, προκειμένου να διαφυλαχθούν οι καταναλωτές από τη σύναψη ασφαλιστηρίων με αυτήν.
Η Δ.Ε.Ι.Α. αναμένει τις προτάσεις των Επιμελητηρίων και της Ε.Α.Δ.Ε. επί των άρθρων των Πράξεων του κυρίου Διοικητή, τα οποία χρήζουν αλλαγών ή τροποποιήσεων. Και οι δύο πλευρές ανανέωσαν το ραντεβού τους για το αμέσως προσεχές διάστημα.


Ακολουθήστε μας στο Google News


Προτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *