Δικάζεται στο Εφετείο ο ασφαλιστής που κατηγορείται για απάτη ύψους 1,7 εκ ευρώ

Ξεκίνησε στις 13 Νοεμβρίου στο Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου και θα συνεχιστεί στις 7 Δεκεμβρίου, η εκδίκαση της υπόθεσης του 47χρονου ασφαλιστή, ο οποίος κατηγορείται για απάτη κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση σε βάρος 20 κατοίκων της περιοχής μας στους οποίους φέρεται να προξένησε ζημία ύψους 1,7 εκατ. ευρώ.
Πρωτόδικα για αυτή την υπόθεση, ο 47χρονος τον Μάρτιο του 2015 καταδικάστηκε σε κάθειρξη 8 ετών με την έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη υπό τους όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, της εμφάνισής του δύο φορές το μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του και της καταβολής εγγυοδοσίας ποσού 15.000 ευρώ εντός ενός μηνός.
Ο 47χρονος άσκησε έφεση η οποία και ξεκίνησε να εκδικάζεται χθες με την εξέταση τεσσάρων μαρτύρων κατηγορίας. Το δικαστήριο διέκοψε τη δίκη για τις 7 Δεκεμβρίου οπότε και θα συνεχιστεί η διαδικασία.
Υπενθυμίζεται πως ο 47χρονος κατηγορείται ότι εισέπραττε χρήματα από πελάτες προκειμένου να τα επενδύσει σε αμοιβαία κεφάλαια ή ομόλογα με υψηλά επιτόκια, με αποτέλεσμα να υποστούν ζημία συνολικά περίπου 1,7 εκατ. ευρώ.
Κατά την απολογία του στο πρωτόδικο δικαστήριο, ο 47χρονος είχε αρνηθεί τις κατηγορίες όπως αυτές του αποδίδονται και είχε επισημάνει μεταξύ άλλων πως έχει καλύψει τα κεφάλαια αρκετών από τους παλαιούς πελάτες του, ενώ σε ότι αφορά τα χρήματα που πήρε από την εταιρεία αλλά και από άτομα με τα οποία συναλλάσσονταν, ήταν είδος δανείου.
Πηγή : rodiaki.grΠροτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *