Δικαστικά κατά του ΟΑΕΕ και του ΚΕΑΟ από την Θεσσαλονίκη

Η επίσημη ανακοίνωση της δημιουργίας Συλλόγου Ασφαλισμένων Ανασφάλιστων ΟΑΕΕ Θεσσαλονίκης έγινε χθες κατά τη διάρκεια Συνέντευξης Τύπου στο Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης.
Το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης στηρίζει την συγκεκριμένη πρωτοβουλία διότι τα μέλη του είναι ασφαλισμένα στον ΟΑΕΕ. Τα τελευταία χρόνια πολλοί επαγγελματίες της Θεσσαλονίκης αδυνατούν να ανταποκριθούν στις οικονομικές τους υποχρεώσεις έναντι του ΟΑΕΕ με αποτέλεσμα να μένουν ανασφάλιστοι, οι ίδιοι και οι οικογένειες τους. Το ΕΕΘ κατ’ επανάληψη με παρεμβάσεις του έχει ζητήσει από τον ΟΑΕΕ και το υπουργείο Εργασίας να επανεξετάσουν τη στάση τους απέναντι σε όσους λόγω της κρίσης βρίσκονται σε θέση αδυναμίας. Να συνεχίζουν να παρέχουν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και να προχωρήσουν σε ρεαλιστικές ρυθμίσεις εξόφλησης των οφειλομένων σε πολλές μικρές δόσεις και με περίοδο χάριτος.
Ήδη 400.000 ελεύθεροι επαγγελματίες έμποροι και βιοτέχνες ζουν χωρίς ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και υπό την απειλή πλειστηριασμών.
Υποχρεούμαστε να προστατέψουμε την αξιοπρέπεια και όλα τα στοιχειώδη ανθρώπινα δικαιώματα όπως αυτά κατοχυρώνονται στο Σύνταγμα της χώρας μας, αλλά και σε διεθνείς συμβάσεις, που αφορούν την κοινωνική ασφάλιση και σήμερα καταπατούνται ανελέητα στην πατρίδα μας.
Για αυτούς τους λόγους, στις τραγικές συνθήκες που διάγουμε, ο Σύλλογος διεκδικεί τα ακόλουθα:
1. Μείωση των ασφαλιστικών εισφορών, αλλά και αποποινικοποίηση της μη καταβολής τους.
2. Διαγραφή όλων των προσαυξήσεων (τόκων) και όποιων άλλων επιβαρύνσεων στις ληξιπρόθεσμες οφειλές στον ΟΑΕΕ.
3. Τη διαγραφή ασφαλιστικών εισφορών για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, που ούτως η άλλως δεν παρέχεται σε όσους έχουν οφειλές.
4. Οι «Ασφαλισμένοι ανασφάλιστοι» καταγγέλλουν ως παράνομο το ΚΕΑΟ που θέλει να προβεί σε κατασχέσεις παντός είδους για χρέη άνω των 5.000 ευρώ προς τον ΟΑΕΕ , αλλά και οποιοδήποτε άλλο μηχανισμό θα στηθεί με σκοπό να λειτουργήσει σαν αναγκαστική εισπρακτική εταιρεία με δικαίωμα να προχωρεί σε κατασχέσεις και πλειστηριασμούς.
5. Οι «Ασφαλισμένοι ανασφάλιστοι» θεωρούν αναφαίρετο δικαίωμα τους την επιλογή του ασφαλιστικού φορέα, τον οποίο οι ίδιοι οι ασφαλισμένοι θα ελέγχουν για την ορθή διαχείριση των αποθεματικών του.
Σε κάθε περίπτωση, δηλώνουν ότι θα υπερασπιστούν το δικαίωμα του κάθε Έλληνα στην αξιοπρεπή και πάνω από τα όρια της φτώχειας διαβίωση.
Στο πλαίσιο της επίτευξης των παραπάνω στόχων ο Σύλλογος έχει ξεκινήσει ένα δικαστικό αγώνα ενάντια στον ΟΑΕΕ και το ΚΕΑΟ .
Για αυτό το λόγο ο Σύλλογος Ασφαλισμένων Ανασφάλιστων ΟΑΕΕ Θεσσαλονίκης είναι αλληλέγγυος με κάθε συλλογικότητα που αγωνίζεται με παρόμοιους σκοπούς. ‘Ηδη σε δεκάδες πόλεις στην Ελλάδα δημιουργούνται παρόμοιοι σύλλογοι. Η νίκη απαιτεί την συμμετοχή όλων και γι’ αυτό και καλούμε όλους τους ασφαλισμένους στον ΟΑΕΕ να συμμετέχουν στις διεργασίες του συλλόγου μας. Επικοινωνήστε μαζί μας στο www.anasfalistoi.gr


Ακολουθήστε μας στο Google News


Προτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *