Δικαστική απόφαση για αποζημίωση μαμούθ από ιατρικό λάθος σε τοκετό

Αποζημίωση-μαμούθ επιδίκασε πρόσφατα το Πολυμελές Πρωτοδικείο Κέρκυρας σε έναν ανήλικο που, λόγω ιατρικού λάθους κατά τον τοκετό, υπέστη «υποξική-ισχαιμική εγκεφαλοπάθεια» με αποτέλεσμα να προκληθεί σπαστική τετραπληγία.

Σύμφωνα με δημοσίευμα στο zougla.gr το Πολυμελές Πρωτοδικείο Κέρκυρας επιδίκασε αποζημίωση ύψους 1.069.300, η οποία μαζί με τους τόκους ανέρχεται στο συνολικό ποσό των 2.064.125 ευρώ.

Και αυτό γιατί ο 15χρονος Μ., από τα λάθη και τις παραλείψεις που σημειώθηκαν κατά τον τοκετό, εμφανίζει αναπηρία της τάξεως του 85%. Ειδικότερα δεν είναι σε θέση να ανταποκριθεί στο όνομά του, δεν έχει εκφραστικό λόγο, παρουσιάζει αδυναμία χρήσης των άνω άκρων και αυτόνομης καθιστής θέσης, εμφανίζει διαταραχή της όρασης και της ακοής, έχει δυσχέρεια στη σίτιση, επιληψία και, όπως είναι λογικό, βρίσκεται σε απόλυτη εξάρτηση από τους γονείς του. Η δε κατάσταση της υγείας του, σύμφωνα με τους γιατρούς, δεν είναι αναστρέψιμη.

Ακολουθεί το διατακτικό της αποφάσεως:

ΔΕΧΕΤΑΙ εν μέρει τη με αριθμό έκθεσης κατάθεσης 331/2008 αγωγή.

ΥΠΟΧΡΕΩΝΕΙ τους εναγομένους να καταβάλουν εις ολόκληρον έκαστος, στους ενάγοντες, υπό την ιδιότητά τους ως ασκούντων τη γονική μέριμνα του ανήλικου υιού τους Μ. Σ., το ποσό των διακοσίων πενήντα χιλιάδων (250.000) ευρώ, με το νόμιμο τόκο από την επομένη επίδοσης της αγωγής έως την εξόφληση.

ΚΗΡΥΣΣΕΙ την απόφαση εν μέρει προσωρινά εκτελεστή ως προς την αμέσως προηγούμενη διάταξή της για το ποσό των εξήντα χιλιάδων 60.000.

ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΙ ότι οι εναγόμενοι υποχρεούνται να καταβάλουν εις ολόκληρον ο καθένας τους, στους ενάγοντες, υπό την προαναφερόμενη ιδιότητά τους, το ποσό των οχτακοσίων δεκαεννέα χιλιάδων τριακοσίων (819.300) ευρώ, με το νόμιμο τόκο από την επίδοση της αγωγής έως την εξόφληση όσον αφορά το ποσό των 775.200 ευρώ και από την επόμενη λήξης εκάστου μηνός όσον αφορά το ποσό των 44.100 ευρώ, διαιρούμενο  σε 900 ευρώ/μηνιαίως.

ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΕΙ τους εναγόμενους στην πληρωμή μέρους των δικαστικών εξόδων των εναγόντων, το ύψος των οποίων ορίζει στο ποσό των τριάντα ενός χιλιάδων οχτακόσιων ενενήντα (31.890) ευρώ

Πηγή: .zougla.grΠροτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *