Δικαστική απόφαση για αποζημίωση 280.000 ευρώ σε οικογένεια 11χρονης για τον πνιγμό της σε πισίνα

Μετά από αγωγή που εκδικάστηκε και εκδόθηκε δικαστική απόφαση  υπεύθυνος ως ναυαγοσώστης σε πισίνα στη Σύρο θα πρέπει να καταβάλει στην οικογένεια 11χρονης που πνίγηκε το ποσό τον 280.000 ευρώ για ψυχική οδύνη.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα dikastiko.gr ο ίδιος είχε καταδικαστεί σε δύο χρόνια φυλάκιση  στο ποινικό σκέλος της υπόθεσης. 

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα το μοιραίο γεγονός συνέβη σε παιδικό πάρτι σε πισίνα όπου ο καταδικαστής -επιχειρηματίας, είχε και το ρόλο του επόπτη ασφαλείας – ναυαγοσώστη της πισίνας.

Σχετικά με τις συνθήκες του πνιγμού το dikastiko.gr αναφέρει  ότι η μητέρα του άτυχου κοριτσιού  πήγε  στο χώρο μαζί με τις δύο κόρες της, 9 και 11 ετών τότε, όπου είχε προγραμματιστεί να διασκεδάσουν τα παιδιά στην πισίνα και οι γονείς να καθίσουν στα γύρω τραπέζια. Τα δύο κορίτσια βούτηξαν στην πισίνα λίγο μετά την άφιξή τους.

Ο επιχειρηματίας, που είχε και το ρόλο του επόπτη ασφαλείας – ναυαγοσώστη της πισίνας, όμως, δεν τήρησε καμία από τις απαιτούμενες προδιαγραφές. Αποτέλεσμα μετά από λίγη ώρα, η 11χρονη να γυρίσει ξαφνικά μπρούμυτα στην πισίνα και σε λίγα λεπτά να βρεθεί στον πάτο της, χωρίς ο υπεύθυνος να της παράσχει καμία βοήθεια.

«Ο εναγόμενος, κατά την εκτέλεση των καθηκόντων του, ως επόπτη ασφαλείας πισίνας – ναυαγοσώστη, δεν κατέβαλε την επιβαλλόμενη κατ’ αντικειμενική κρίση προσοχή, την οποία όφειλε να καταβάλλει ο μετρίως συνετός και ευσυνείδητος επόπτης ασφαλείας πισίνας- ναυαγοσώστης, υπό συνθήκες, αντίστοιχες με τις ως άνω περιγραφόμενες, με βάση τους νομικούς κανόνες, τις συνήθειες, που επικρατούν στις συναλλαγές, και την κοινή – κατά τη συνηθισμένη πορεία των πραγμάτων – πείρα και λογική. Ειδικότερα, ενώ ήταν υπεύθυνος ασφαλείας της πισίνας- ναυαγοσώστης, δεν έφερε ένδυμα κολύμβησης, εκτελούσε άλλη παράλληλη εργασία, αφού κινείτο στον χώρο της ως άνω επιχείρησής του και συντόνιζε το προσωπικό, και δεν ήταν σε άμεση ετοιμότητα προς παροχή βοήθειας» σημειώνεται χαρακτηριστικά στην απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Σύρου.

Τώρα βάσει της δικαστικής απόφασης  θα κληθεί να καταβάλλει αποζημίωση 280.000 ευρώ και ειδικότερα από 100.000 ευρώ στον πατέρα και τη μητέρα της 11χρονης που έχασε τη ζωή της και 80.000 ευρώ στην αδελφή της.

Πηγή : dikastiko.grΠροτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *