Δικαστική απόφαση: Η μέθη του οδηγού πρέπει να συνδέεται αιτιωδώς με την πρόκληση του ατυχήματος. Ψυχική Οδύνη 277.000 ευρώ

Δικαστική απόφαση αποζημιώνει για ψυχική οδύνη συγγενείς θανόντα οδηγού μηχανής με ποσότητα αλκοόλ 0,90 g/l σε σύγκρουση αντιθέτως κινουμένων ΙΧΕ και μοτοσικλέτας

Πιο συγκεκριμένα: 

Αποκλειστική υπαιτιότητα του οδηγού ΙΧΕ οχήματος, ο οποίος οδηγώντας με υπερβολική ταχύτητα (άνω των 100 χ/ω), σε σημείο της οδού όπου υπήρχε δεξιά επικίνδυνη κλειστή στροφή ως προς την πορεία του, απώλεσε τον έλεγχο του οχήματος του, και εισήλθε εν μέρει στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας, μη μπορώντας να επαναφέρει το όχημα στο δικό του ρεύμα κυκλοφορίας. Το αποτέλεσμα της ενέργειας του αυτής ήταν να παρεμβληθεί αιφνιδίως στην ομαλή ευθεία πορεία του αντιθέτως κινούμενου οδηγού της δίκυκλης μοτοσυκλέτας, ο οποίος επιχείρησε ενστικτωδώς αποφευκτικό ελιγμό προς τα αριστερά, δηλαδή προς τον άξονα της οδού και προς το αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας, που ήταν εκείνη τη στιγμή ελεύθερο, χωρίς ωστόσο να μπορέσει τελικά να αποφύγει την επίδικη σύγκρουση.

Μέθη Οδηγού (0,90 gr/l)Δεν συνδέεται αιτιωδώς με την πρόκληση του ατυχήματος

Η κατανάλωση από τον θανόντα οδηγό της μοτοσικλέτας, ποσότητας αλκοόλ (0,90 g/l) δεν συνδέεται αιτιωδώς με την πρόκληση του επιγενόμενου αποτελέσματος, καθώς δεν αποδείχθηκε ότι είχε επηρεάσει την ικανότητα του περί την οδήγηση, το δε επίδικο ατύχημα δεν θα είχε αποφευχθεί σε κάθε περίπτωση. Επομένως, απορριπτέοι ως αβάσιμοι κρίνονται οι σχετικοί περί του αντιθέτου ισχυρισμοί και ενστάσεις των εναγομένων.

Κράνος Μοτοσικλετιστή – Έλλειψη.Ένσταση Συντρέχοντος Πταίσματος (ΑΚ 300) Απορριπτέα

Σύμφωνα με τις διαπιστώσεις του ιατροδικαστή, ο θάνατος του οδηγού της μοτοσικλέτας επήλθε συνεπεία κακώσεων αριστερού άκρου (ρήξη αριστερής μηριαίας αρτηρίας). Συνεπώς πρέπει να απορριφθεί ως αβάσιμη η σχετική ένσταση περί συντρέχοντος πταίσματος του παθόντος στο θανάσιμο τραυματισμό του, για τον λόγο ότι δεν έκανε χρήση προστατευτικού κράνους της κεφαλής, δεδομένου ότι η έλλειψή του, δεν συνδέεται αιτιωδώς με το επελθόν αποτέλεσμα του θανάτου του, ο οποίος δεν υπέστη κακώσεις στα οστά της κεφαλής.

Ψυχική Οδύνη 227.000 ευρώ 

Για τον θάνατο του 20ετούς την ημέρα των γενεθλίων του, επιμεριζόμενα ανά:

100.000 ευρώ στην μητέρα

Ανά 40.000 ευρώ σε καθένα από τα τρία αδέλφια,

7.000 ευρώ στην γιαγιά.

Έξοδα Κηδείας

Επιδικάζονται και οι δαπάνες για μεταφορά ατόμων, για άνθη φερέτρου, σταυροί, τρίποδα και μπομπονιέρες και τσαντάκια μνημοσύνου.

Περισσότερα: ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΑΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ Προτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *