Δικαστικό στοπ για αποζημίωση “μαμούθ” στο ατύχημα με την Πόρσε του «Mr Jumbo»

Του Γιάννη Χαρονικολάου
Ηταν ένα τροχαίο ατύχημα που συγκλόνισε την ελληνική κοινωνία πριν δυο χρόνια όταν μία Πόρσε που οδηγούσε γιος του ιδιοκτήτη των καταστημάτων Jumbo συγκρούστηκε με σφοδρότητα, σε χώρο στάθμευσης της εθνικής οδού Αθηνών- Λαμίας, με ΙΧ αυτοκίνητο που είχε σταθμεύσει και μέσα βρίσκονταν η γυναίκα και το παιδί του οδηγού.
Από το ατύχημα που προκλήθηκε λόγω της ιλιγγιώδους ταχύτητας της Πόρσε που ξέφυγε της πορείας της υπήρξαν τέσσερις νεκροί, ο οδηγός και συνοδηγός της Πόρσε, η γυναίκα και το παιδί στο σταθμευμένο ΙΧ.
Ο σύζυγος και τα μέλη της οικογένειας των θυμάτων του σταθμευμένου ΙΧ κατέθεσαν αγωγή κατά της ασφαλιστικής εταιρείας και των νόμιμων κληρονόμων του οδηγού της Πόρσε με την οποία διεκδικούσαν συνολικά αποζημιώσεις άνω των 4 εκατομμυρίων ευρώ.
Τελικά, σύμφωνα με την εφημερίδα Real News το ποσό που επιδίκασε, συνολικά, το δικαστήριο για τον σύζυγο και την οικογένεια των θυμάτων ανέρχεται στο 1.200.000 ευρώ.
Όπως, μας εξηγούν νομικοί και ασφαλιστικοί κύκλοι το ανώτατο ποσό που μπορούν να αποζημιώσουν οι ασφαλιστικές εταιρίες, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία για την αστική ευθύνη ασφάλισης αυτοκινήτων, είναι 1.220.000 ευρώ ανά θύμα για σωματικές βλάβες και 1.220.000 ευρώ για υλικές ζημιές.
Στην προκειμένη περίπτωση το ανώτατο διεκδικούμενο ποσό αποζημιώσεων θα ήταν 2.440.000 εκ ευρώ για τα δύο θύματα.
Ωστόσο, όπως μας ανέφεραν, με δεδομένο ότι δεν υπάρχουν επιζώντες η δικαστική διεκδίκηση περιορίζεται κυρίως στην ψυχική οδύνη,τις υλικές ζημίες και άλλα έξοδα.
Συνεπώς, το δικαστήριο κινήθηκε στα πλαίσια του νόμου και των ποσών που συνήθως εκδικάζονται σε αυτές τις περιπτώσεις για ψυχική οδύνη ή άλλες απώλειες των οικογενειών των θυμάτων.

Αν όμως υπάρχουν επιζώντα θύματα με δαπανηρές νοσηλείες και με μόνιμες αναπηρίες οι αποζημιώσεις είναι μεγαλύτερες και υπάρχουν δικαστικές αποφάσεις που πλησιάζουν τα προβλεπόμενα από το νόμο ποσά καλύψεων.Προτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *