Διοικητική ενοποίηση όλων των ταμείων και 7 ανατροπές σε συντάξεις και ασφάλιση

Έκθεση φωτιά που θα φέρει τα πάνω κάτω στα ασφαλιστικά ταμεία έχει το Κέντρο Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών (ΚΕΠΕ) με την οποία η κυβέρνηση θα διαπραγματευθεί άμεσα με την τρόικα.

590Σύμφωνα με την εφημερίδα Ελευθεροτυπία και με την σχετική έκθεση οδηγό η κυβέρνηση φέρεται να υιοθετεί τις παρακάτω 7 ανατροπές που είναι οι εξής:
1. Δημιουργία ενός Tαμείου (ΙΚΑ). Εναλλακτικά προτείνει τρία Tαμεία: ΙΚΑ (μισθωτών), OΓA, ΟΑΕΕ (αυτοαπασχολουμένων), στο οποίο θα υπαχθεί το ΕΤΑΑ και μέρος του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ. 2. Οι εισφορές θα καταβάλλονται κάθε μήνα. 3. Διεύρυνση της ασφαλιστικής βάσης και ανταποδοτικότητα εισφορών. 4. Ενιαίος τρόπος υπολογισμού των συντάξεων- ίδια όρια ηλικίας. 5. Το «μάρμαρο» θα πληρώσουν όσοι έχουν κατοχυρώσει δικαίωμα συνταξιοδότησης, αλλά δεν έχουν θεμελιωμένο δικαίωμα. 6. Kατάργηση μεταξύ κλάδων και επαγγελμάτων του δικαιώματος αναγνώρισης πλασματικών ετών συνταξιοδότησης (μέχρι και 7 χρόνια). 7. Διασύνδεση του Κέντρου Είσπραξης Ασφαλιστικών Oφειλών (ΚΕΑΟ) με το ΤΑΧΙS, προκειμένου τα Tαμεία να έχουν πρόσβαση στην περιουσία φυσικών προσώπων που οφείλουν εισφορές. Tο KEΠE ωστόσο προτείνει να μη θιγούν τα ώριμα και θεμελιωμένα συνταξιοδοτικά δικαιώματαΠροτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *