Δυο νέοι CEO και μια συγχώνευση…

  • Μπορεί ο Covid-19 και οι αναταράξεις που προκαλεί …να παγώνουν επιχειρηματικές εξελίξεις ωστόσο στο χώρο της Ιδιωτικής Ασφάλισης έτρεξαν κάποιες εξελίξεις που θα προκαλέσουν ενδιαφέρον…στην πορεία για τα τεκταινόμενα του κλάδου.
  • Οι δύο εξελίξεις , αν και δρομολογημένες από καιρό , αφορούν ένα από τους βασικούς παίκτες της αγοράς  την Ergo Ασφαλιστική. Η DAS Hellas με έδρα εγκατάστασης στην Ελλάδα απορροφήθηκε και συγχωνεύτηκε με την Εrgo Ασφαλιστική.
  • Στην ουσία είναι μια ενδοομιλική συγχώνευση ( οι δύο εταιρίες ανήκουν στον όμιλο Munich Re ) αλλά έχει την σημασία της. Η DAS ήταν μια από τις δύο εταιρίες που ειδικεύονται αποκλειστικά   στην Ασφάλιση Νομικής Προστασίας και πλέον τα προϊόντα της θα πωλούνται από την Ergo.
  • Με δεδομένο ότι ο κλάδος Νομικής Προστασίας παρουσιάζει συνολική κάμψη σε παραγωγή ασφαλίστρων φαίνεται ότι δεν είναι και τόσο συμφέρουσα η αυτόνομη εταιρική παρουσία γι αυτό και επιλέγει η συγχώνευση. 
  • Η συγχώνευση αυτή μειώνει και τον αριθμό των ασφαλιστικών εταιριών με έδρα την Ελλάδα. Έτσι η μόνη εταιρία που ειδικεύεται αποκλειστικά  πλέον στην Νομική Προστασία  είναι η Arag, αλλά  λειτουργεί ως υποκατάστημα.
  • Η δεύτερη εξέλιξη, επίσης δρομολογημένη, ήταν η επιλογή νέου CEO για την Ergo Ασφαλιστική μετά την αποχώρηση του κ Θ. Κοκκάλα που ανέλαβε CEO της Ergo Γερμανίας.
  • Στην θέση αυτή επιλέγει και ήδη ανέλαβε τα καθήκοντά του επίσημα ,προ ημερών,   κ. Νίκος Αντιμησάρης. Ο κ. Αντιμησάρης δεν προέρχεται από τον Ομιλο της Ergo αλλά έχει πολυετή θητεία σε διευθυντικές θέσεις της  Mapfre Assistencia ξεκινώντας, μάλιστα, την καριέρα του από Επιχειρηματική  Μονάδα στην Ελλάδα ανεβαίνοντας  στην ιεραρχία του Ισπανικού Ασφαλιστικού Ομίλου με την τελευταία του θέση, πριν την ελευση στην Ergo, να είναι Διευθύνων Σύμβουλος της Περιφέρειας EURASIA.
  • Άρα η επιλογή του δεν ήταν τυχαία αφού συνδυάζει την πολύ καλή γνώση της Ευρωπαϊκής Ασφαλιστικής Αγοράς και της Ελληνικής. Συνεπώς με ενδιαφέρον αναμένονται οι κινήσεις της Ergo Ασφαλιστική το επόμενο διάστημα καθώς μπαίνει σε μια δεύτερη φάση ανάπτυξης της στρατηγική της, μετά την ολοκλήρωση της απορρόφησης της ΑΤΕ Ασφαλιστική, κύρια στο τομέα των ασφαλίσεων ζωής και υγείας.
  • Τέλος  να σημειώσουμε και την αλλαγή CEO στην Europ Assistance Greece , υποκατάστημα  με έδρα  τη Γαλλία, που ειδικεύεται στη Παροχής Βοήθειας ( Οδική – Ιατρική)   και Ασφαλιστικών Υπηρεσιών όπως η ταξιδιωτική ασφάλιση  
  • Νέος CEO είναι, από τα μέσα Ιουνίου, ο κ. Γιάννης Πετούλης, ένα στέλεχος με μακρά επαγγελματική εμπειρία σε ανώτερες διευθυντικές θέσεις  σε πολυεθνικές  εταιρίες αυτοκινήτου  στην Ελλάδα αλλά και σε εταιρείες Μεσιτείας Ασφαλίσεων. Στην  Europ Assistance Greece, πριν αναλάβει CEO   βρέθηκε από το 2019 όταν ανέλαβε  την θέση   του Chief Sales Officer 

Φωτογραφία κορυφής : Αριστερά ο  κ. Νίκος Αντιμησάρης νέος CEO της Ergo Ασφαλιστική , δεξιά  ο κ. Γιάννης Πετούλης νεος CEO  της  Europ Assistance GreeceΠροτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *