Δωρεάν εκπαιδευτικά προγράμματα για διαμεσολαβούντες στην Ασφάλιση

Την οριστική μετάβαση στην εποχή σταθερής και έμπρακτης στήριξης του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών προς τα χιλιάδες μέλη του σηματοδοτούν τα όσα εξήγγειλε o Γενικός Γραμματέας του Ε.Ε.Α. κ. Γιάννης Χατζηθεοδοσίου.
Σχετικές αναφορές έγιναν στη διάρκεια ενημερωτικής εκδήλωσης την Τετάρτη 31 Οκτωβρίου, για Τα ΔΩΡΕΑΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ που θα γίνουν για πρώτη φορά από το Επιμελητήριο προς τους διαμεσολαβούντες της ασφαλιστικής αγοράς.
Στην κατάμεστη αίθουσα κεντρικού ξενοδοχείου της Αθήνας, παρουσιάστηκε το πρόγραμμα των εκπαιδευτικών προγραμμάτων που θα πραγματοποιηθούν από τις 14 Νοεμβρίου έως τις 13 Δεκεμβρίου στην αίθουσα του Ε.Ε.Α (Πανεπιστημίου 44) και το κόστος των οποίων θα καλυφθεί από την Αστική Εταιρία μη Κερδοσκοπικού Χαρακτήρα «Ερμής», που υπάγεται στο Επιμελητήριο, καθώς και από το Ελληνικό Ινστιτούτο Ασφαλιστικών Σπουδών .
Αναμένεται πως περισσότεροι από εξακόσιοι διαμεσολαβούντες θα ωφεληθούν από τη συμμετοχή τους στα εκπαιδευτικά προγράμματα, αποκτώντας σύγχρονα επαγγελματικά εφόδια. Η εγγραφή τους θα γίνεται ηλεκτρονικά μέχρι τις 7 Νοεμβρίου μέσα από την ιστοσελίδα του Ελληνικού Ινστιτούτου Ασφαλιστικών Σπουδών (www.eias.gr).
Η πρωτοβουλία του Ε.Ε.Α και του «Ερμή» δημιούργησε εν τη γενέσει της θετικό αντίκτυπο στην επιμελητηριακή κοινότητα και ήδη το Επαγγελματικό Επιμελητήριο του Πειραιά, εξέφρασε την πρόθεση να συμμετάσχει σε ανάλογα προγράμματα.
Ο κύριος Χατζηθεοδοσίου, ως πρόεδρος και του «Ερμή», προανήγγειλε την καθιέρωση της δωρεάν επαγγελματικής κατάρτισης των διαμεσολαβούντων, ως μόνιμου ετήσιου θεσμού, στο πλαίσιο της συνεχούς αναβάθμισης των υπηρεσιών του Ε.Ε.Α, προς τους ελεύθερους επαγγελματίες.
Ανακοίνωσε επίσης τις νέες διαδικτυακές παροχές που θέτει σε εφαρμογή το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών και θα είναι στη διάθεση όλων των μελών μέσα από την καινούρια, πλήρως αναβαθμισμένη ιστοσελίδα του Ε.Ε.Α που ολοκληρώνεται έως το τέλος του έτους :
Πληρωμή «on-line» της ετήσιας συνδρομής με την παροχή αποκλειστικού κωδικού σε κάθε ένα από τα μέλη Χορήγηση «on line» πιστοποιητικύ επαγγέλματος
Ως ανακοίνωση – έκπληξη, που έτυχε θερμής αποδοχής από το ακροατήριο, χαρακτηρίστηκε από τον κύριο Χατζηθεοδοσίου η δημιουργία από το Ε.Ε.Α και τον «Ερμή», μιας νέας διαδικτυακής πύλης αποκλειστικά για το χώρο της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης.
Στόχος της νέας ιστοσελίδας (www.insurance-eea.gr) θα είναι να αποτελέσει το διαδικτυακό βήμα ελεύθερης έκφρασης των διαμεσολαβούντων, αλλά και τον έγκυρο και σύγχρονο «δίαυλο» ενημέρωσης τους για όλες τις κυβερνητικές ανακοινώσεις, τις κλαδικές ειδήσεις και τις γενικότερες οικονομικές εξελίξεις που αφορούν και επηρεάζουν την επαγγελματική τους δραστηριότητα.
Αναφερόμενος στον «Ασφαλιστικό Τειρεσία», ο κύριος Χατζηθεοδοσίου υπογράμμισε την αταλάντευτη θέση του κλάδου των διαμεσολαβούντων, ότι ο Τειρεσίας με τη σημερινή μορφή του δεν μπορεί να γίνει και δεν θα γίνει αποδεκτός, γιατί καθιστά τους ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές «υποτελείς» των ασφαλιστικών εταιριών, εξωθώντας άδικα πολλούς εξ αυτών σε αποκλεισμό από την αγορά και σε οικονομική εξαθλίωση.
Ο Γενικός Γραμματέας του Ε.Ε.Α κάλεσε τις ασφαλιστικές εταιρίες να προσέλθουν σε καλόπιστο διάλογο για την εύρεση της χρυσής τομής που θα προωθήσει τις κοινές τους επιδιώξεις αλλά κυρίως τις ανάγκες των πολιτών για σύγχρονες ασφαλιστικές υπηρεσίες.
Την σταθερή προσήλωση της Διοίκησης του Ε.Ε.Α στην πλήρη ανταπόδοση της συνδρομής των μελών του, υπογράμμισε στον χαιρετισμό του και ο Πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών κύριος Ιωάννης Ρεκλείτης, επισημαίνοντας ότι το Επιμελητήριο θα συνεχίσει συστηματικά την αναβάθμιση των υπηρεσιών του αλλά και τις δημόσιες παρεμβάσεις, με τις οποίες θα μεταφέρει τεκμηριωμένες προτάσεις των ελεύθερων επαγγελματιών στα συναρμόδια υπουργεία.
Στην αυξανόμενη ανάγκη της δια βίου μάθησης και επανακατάρτισης προς όλους τους ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές, ιδιαίτερα στη σημερινή πρωτοφανή οικονομική κρίση, αναφέρθηκαν με έμφαση τόσο η κυρία Μαργαρίτα Αντωνάκη, Γενική Διευθύντρια της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδας, όσο και ο Πρόεδρος του Ε.Ι.Α.Σ κύριος Μιλτιάδης Νεκτάριος. Για «ισχύ εν τη ενώσει» του ασφαλιστικού κλάδου έκανε λόγο ο κύριος Δημήτρης Γαβαλάκης, Πρόεδρος της Ενωσης Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών. Το περιεχόμενο της ύλης των δωρεάν εκπαιδευτικών προγραμμάτων ανέλυσε ο κύριος Σπύριος Λευθεριώτης, Γενικός Διευθυντής του Ε.Ι.Α.Σ.
Κοινός τόπος των ομιλητών ήταν πως οι δράσεις που δρομολογεί το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών θα δημιουργήσουν στους ελεύθερους επαγγελματίες προϋποθέσεις εξόδου από την κρίση με τις μικρότερες δυνατές απώλειες.
Οι ενότητες των προγραμμάτων που θα υλοποιηθούν είναι οι ακόλουθες :
• Αναφορά στην ευρωπαϊκή νομοθεσία και στις τρέχουσες εξελίξεις (IMD –IMD2) & Μέτρα Πρόληψης και Καταστολής για το Ξέπλυμα Βρώμικου Χρήματος
• Λειτουργία εγγυητικού κεφαλαίου & Λειτουργία Επικουρικού
• Αγγλική Ορολογία βασικών ασφαλιστικών εννοιών
• Solvency II
• Recruiting – Τεχνικές συνέντευξης & επιλογής
• Θετική σκέψη σε περιόδους πρόκλησηςΠροτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *