Δ.Τσεσμετζόγλου: O broker που έκανε το deal της χρονιάς στην ασφαλιστική διαμεσολάβηση

Του Γιάννη Χαρονικολάου  

Ένα από τα μεγαλύτερα deal της Ελληνικής Ασφαλιστικής Αγοράς, μέσα στο 2019, ήταν η εξαγορά της Πειραιώς Μεσίτες ΑΕ ( μεσιτική ασφαλιστική εταιρία της Τράπεζας Πειραιώς ) από την  ΜΑTRIX Insurance & Reinsurance Brokers at Lloyd’s. 

Μάλιστα,  η σχετική συναλλαγή  είχε συμπεριληφθεί στην ανακοίνωση της  Τράπεζα της Ελλάδος στο Ισοζύγιο Χρηματοοικονομικών Συναλλαγών, τον Μάρτιο του 2019, στην κατηγορία των άμεσων επενδύσεων, όπου το συγκεκριμένο μήνα σημειώθηκε αύξηση κατά 277 εκατ. ευρώ των υποχρεώσεων των κατοίκων έναντι του εξωτερικού (άμεσες επενδύσεις μη κατοίκων στην Ελλάδα), με μια από τις  σημαντικότερες συναλλαγές να αφορά την πώληση της Πειραιώς Μεσίτες Ασφαλιστικών και Αντασφαλιστικών Εργασιών Α.Ε., θυγατρικής της Τράπεζας Πειραιώς, στην Matrix Insurance and Reinsurance Brokers S.A. (Ηνωμένο Βασίλειο).

Επικεφαλής της Matrix Insurance and Reinsurance Brokers  είναι ο  Δημήτρης Τσεσμετζόγλου, κατέχοντας την θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου και  θεωρείται, από παράγοντες της ασφαλιστικής αγοράς, ως ιδιαίτερα επιτυχημένος επιχειρηματίας στον κλάδο των μεσιτών ασφαλίσεων και κύρια στον τομέα των αντασφαλίσεων.

Ξεκίνησε την καριέρα του  στην ασφαλιστική Αγορά του Λονδίνου το 1998, στην εταιρεία Windsor Professional Indemnity, ως υπεύθυνος ανάπτυξης του ελληνικού και του κυπριακού χαρτοφυλακίου. 

Το 2002 αναλαμβάνει υπεύθυνος επιχειρησιακού σχεδιασμού και επέκτασης στη BMS International και προχωρά στην ίδρυση γραφείου της εταιρείας στην Αθήνα. Η BMS Hellas S.A. ξεκινά τις δραστηριότητές της το 2003 και το Σεπτέμβριο του 2006 εξαγοράζεται από ομάδα επενδυτών στην οποία συμμετέχει και ο Δημήτρης Τσεσμετζόγλου και μετονομάζεται σε Matrix Μεσίτες Ασφαλίσεων & Αντασφαλίσεων Α.Ε.

Ο Όμιλος ΜATRIX Insurance & Reinsurance Brokers  είναι, πλέον, ηγετική δύναμη στην ασφαλιστική διαμεσολάβηση στην Ελλάδα  και την Κύπρο, με γραφεία στην Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Λονδίνο, Λευκωσία, Κωνσταντινούπολη και Γιοχάνεσμπουργκ, καθώς και με συνεργασίες και πελατολόγιο σε περισσότερες από 22 χώρες. 

Η σημαντικότερη εξέλιξη για τον Όμιλο MATRIX Insurance & Reinsurance Brokers ήταν η φετινή χρονιά με την εξαγορά της Πειραιώς Μεσίτες Α.Ε., η οποία υλοποιήθηκε σε στρατηγική συμμαχία με το Howden Broking Group, έναν από τους μεγαλύτερους ανεξάρτητους μεσιτικούς οίκους διεθνώς και μέλος του Ομίλου Hyperion.

Έτσι, πλέον, ο Όμιλος ΜATRIX Brokers, είναι  ο μεγαλύτερος καθετοποιημένος Όμιλος ασφαλιστικής μεσιτείας στην Ελλάδα καθώς διαθέτει βαθιά γνώση, εμπειρία και συμπαγείς δεσμούς με τις αγορές της Ελλάδας και της Κύπρου, και με τους ισχυρότερους και πλέον φερέγγυους διεθνείς ασφαλιστικούς και αντασφαλιστικούς κολοσσούς. 

Ο  Δημήτρης Τσεσμετζόγλου  εκτός από ένας επιτυχημένος broker, που  ξεκίνησε από την “καρδία” των Lloyd’s, έχει συμμετοχή και στα ευρύτερα δρώμενα της ασφαλιστικής αγοράς στην Ελλάδα, καθώς  μέχρι το 2015 ήταν μέλος της διοίκησης του Συνδέσμου Ελλήνων Μεσιτών Ασφαλίσεων ( ΣΕΜΑ), ενώ στις εκλογές του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου της Αθήνας το 2017 συμμετείχε στον Συνδυασμό “ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΜΑΣ” με επικεφαλής τον σημερινό πρόεδρο του Επιμελητηρίου Γιάννη Χατζηθεοδοσίου.Προτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *