Εάν ετοιμάζεσαι για χειμερινές διακοπές δες τι άλλο χρειάζεσαι πέρα από την ασφάλεια αυτοκινήτου

Ο χειμώνας έφτασε, τα Χριστούγεννα δεν είναι μακριά και αρκετοί οδηγοί ετοιμάζονται για διακοπές. Καθώς το κρύο, οι βροχές και το χιόνι μπορεί να είναι εμπόδια στις διαδρομές κάθε οδηγού, ας δούμε με τι πρέπει να είναι εξοπλισμένος για να φτάσει στον χειμερινό προορισμό του:
1. Ασφάλεια αυτοκινήτου με οδική βοήθεια
Η ασφάλεια αυτοκινήτου δεν είναι προς συζήτηση για κανένα όχημα. Από τη στιγμή που ετοιμάζεστε για ένα μεγάλο ταξίδι θα πρέπει να έχετε ελέγξει το συμβόλαιό σας και να είστε σίγουροι πως είναι σε ισχύ. Επιπλέον θα ήταν ιδανικό εάν είχατε συμπεριλάβει και την οδική βοήθεια ώστε να είστε καλυμμένοι σε κάθε ενδεχόμενο.
2. Αλυσίδες ή χιονόκαλτσα
Μπορεί να κλείσατε με την ασφάλεια αυτοκινήτου, όμως εάν δεν έχετε χειμερινά λάστιχα και ετοιμάζεστε για ταξίδι σε δρόμο με χιόνια και παγετό, θα χρειαστείτε τον ανάλογο εξοπλισμό. Εφοδιαστείτε με αλυσίδες ή αν δεν κάνετε αρκετά χιλιόμετρα, με χιονόκαλτσα ώστε να αποφύγετε το γλίστρημα και το ατύχημα.
3. Μηχανικό έλεγχο
Ο μηχανικός έλεγχος είναι το βασικότερο στάδιο πριν από κάθε ταξίδι. Ελέγξτε τα πάντα και δώστε ιδιαίτερη προσοχή στο αντιψυκτικό και το ψυγείο του αυτοκινήτου. Ακόμα και με την οδική βοήθεια της ασφάλειας αυτοκινήτου, κανείς δες σας εγγυάται πως θα είναι εύκολο και γρήγορο να σας βγάλουν από τα χιόνια εάν «μείνετε», οπότε προλάβετέ το!
4. Έλεγχο στα λάστιχα
Το καλοκαίρι τα λάστιχα έχουν καλύτερες αποδόσεις λόγω θερμότητας, όμως τον χειμώνα οι γόμες τους χρειάζονται περισσότερο χρόνο για να ανταποκριθούν. Δείτε εάν είναι φθαρμένα και προβείτε σε αντικατάσταση. Τα χειμερινά λάστιχα είναι ιδανικά για τα ορεινά σημεία, όμως λόγω κόστους και σπάνιας χρήσης στην Ελλάδα τα αποφεύγουμε.
5. Εξασφαλίστε ενεργειακά σνακ και νερό
Καθώς το ταξίδι σας θα είναι στην καρδιά του χειμώνα και μπορεί να συμβεί κάθε απρόβλεπτο, καλό θα ήταν να έχετε νερό και ενεργειακά σνακ ώστε να αντιμετωπίσετε το κρύο εάν το όχημά σας ακινητοποιηθεί όσο έρχεται η οδική βοήθεια της ασφάλειας αυτοκίνητου σας. Αλλά ακόμη και αν όλα πάνε καλά, οι αυξημένες ανάγκες του οργανισμού για ενέργεια σε συνθήκες κρύου μπορούν να ικανοποιηθούν με μερικούς ξηρούς καρπούς, αποξηραμένα φρούτα ή μπάρες δημητριακών. Επιπλέον, το νερό είναι πολύ σημαντικό!Προτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *