Είναι δυνατόν η αποζημίωση σε πυρόπληκτο από ασφαλιστική εταιρία να κολλάει στην κρατική γραφειοκρατία !

Σε ρεπορτάζ της εφημερίδας “Η Καθημερινή” διαβάζουμε με έκπληξη καταγγελία πυρόπληκτης οικογένειας που το σπίτι της καταστράφηκε ολοσχερώς από την πυρκαγιά  στην Ιπποκράτειο Πολιτεία και είχε ασφάλεια πυρός σε ασφαλιστική εταιρία  οτι δεν έχει αποζημιωθεί ακόμη ούτε από την ασφαλιστική εταιρία !

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, που σχετικό απόσπασμα παραθέτουμε παρακάτω,  εκτός από την κρατική αρωγή που  δεν έχει εισπράξει επειδή δεν έχουν υπογράψει ακόμη οι μηχανικοί  του δημοσίου πρωτόκολλο κατεδάφισης δεν έχει εισπράξει ούτε την ασφαλιστική αποζημίωση της ασφαλιστικής εταιρίας! 

Εύλογα προκύπτει το ερώτημα η πραγματογνωμοσύνη της ασφαλιστικής εταιρίας δεν αρκεί και γιατί πρέπει να ολοκληρώσει μία αποζημίωση με βάση και την κρατική γραφειοκρατία;

Μήπως η περίπτωση αυτή  και ίσως κάποιες άλλες αν υπάρχουν λειτουργούν αρνητικά στο θεσμό  της ιδιωτικής ασφάλισης και την ασφαλιστική συνείδηση;

Εδώ λέμε στον κόσμο ασφαλιστείτε στις ασφαλιστικές για να εξασφαλίσετε την περιουσίας σας και να αποζημιωθείτε σωστά και έγκαιρα ! 

Τώρα πως αυτός ο ασφαλισμένος και ίσως κάποιοι άλλοι ανασφάλιστοι που βλέπουν τον ασφαλισμένο να είναι στην ίδια μοίρα , από πλευράς διαδικασιών και αναμονών, θα πιστέψουν ο μεν πρώτος να συνεχίσει να ασφαλίζεται στην ιδιωτική ασφάλιση οι δε δεύτεροι να ασφαλιστούν μελλοντικά όταν υπάρχουν γραφειοκρατικές δικλείδες σε ασφαλιστικές εταιρίες, μάλιστα σε ένα τόσο αυταπόδεικτο γεγονός όπως η πυρκαγιά  του Αυγούστου στην Αττική.

Μήπως τελικά δεν είναι μόνο “στραβός ο γιαλός” αλλά και στραβά αρμενίζουν κάποιο στον ασφαλιστικό κλάδο ! 

 Σχετικό απόσπασμα από την ρεπορτάζ της Καθημερινής 

Για να ολοκληρωθεί η διαδικασία και να μπορέσει η οικογένεια της κ. Οικονόμου να διεκδικήσει κρατική αρωγή, αλλά και να εισπράξει την αποζημίωση από την ασφαλιστική εταιρεία (το σπίτι είχε ασφάλεια πυρός) πρέπει οι τρεις μηχανικοί του υπουργείου Υποδομών που έκαναν τον δευτεροβάθμιο έλεγχο να συντάξουν από κοινού το πρωτόκολλο κατεδάφισης. Αυτή η διαδικασία ισχύει μόνο για τα «κόκκινα» σπίτια, καθώς στα «κίτρινα» μετά τον δευτεροβάθμιο έλεγχο ο ιδιοκτήτης του κτιρίου πρέπει να προσλάβει ιδιώτη μηχανικό που θα συντάξει τη μελέτη επισκευής, την οποία θα υποβάλει στο υπουργείο Υποδομών προς έγκριση. 

Η φωτογραφία είναι αρχείουΠροτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

1 Comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *