Είναι πτωχευτικά τα ασφάλιστρα αυτοκινήτου στην Ελλάδα; Αποκαλυπτικός πίνακας από τον Δ.Ζορμπά

Του Γιάννη Χαρονικολάου 

Ένα ιδιαίτερα αποκαλυπτικό στατιστικό πίνακα για τα ασφάλιστρα αυτοκινήτου στην Ελλάδα ανάρτησε στην σελίδα του στο Facebook ο Διευθύνων Σύμβουλος της Συνεταιριστικής Ασφαλιστικής κ. Δημήτρης Ζορμπάς, ο οποίος είναι από τους καλούς γνώστες του κλάδου αυτοκινήτου και για πολλά χρόνια, μέχρι και σήμερα, πρόεδρος της επιτροπής Ασφάλισης Αυτοκινήτου της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος.

Στο πίνακα αυτό ( παρατίθεται παρακάτω με την σχετικά ανάρτηση ) με βάσει τα συνολικά  ποσά των αποζημιώσεων , ανά νομό, το πλήθος των ζημιών και των ασφαλισμένων οχημάτων … υπολογίζεται ποιο πρέπει να είναι το αναγκαίο ασφάλιστρο μόνο για ζημιές!

Σύμφωνα με τον πίνακα αυτό (αφορά μόνο τα IX επιβατικά) προκύπτει ότι το αναγκαίο ασφάλιστρο για τις ζημιές στο σύνολο της χώρας πρέπει να διαμορφώνεται, κατά μέσο όρο, στα 94 ευρώ!

Ενώ σε μερικούς νομούς, που έχουν τα περισσότερα ΙΧ ή συχνότερα ατυχήματα ή μεγάλο πλήθος ζημιών σε σχέση με το πλήθος των οχημάτων, το  αναγκαίο ασφάλιστρο για τις ζημιές  στην Αττική πρέπει να διαμορφώνεται στα 115 ευρώ, στην Αχαΐα στα  110 ευρώ, στο Ηράκλειο Κρήτης στα 104 ευρώ, στην Κεφαλλονιά στα 103 ευρώ, στο Κιλκίς στα 126 ευρώ ( το υψηλότερο απ όλους τους νομούς της χώρας) , στο Ρέθυμνο  στα 114 ευρώ , στην Φλώρινα στα 118 ευρώ.

Πάντως τα πιο φθηνά αναγκαία ασφάλιστρα, μόνο για ζημιές, στο σύνολο της χώρας προκύπτουν στους Νομούς, Σάμου με 47 ευρώ και αμέσως μετά στον νομό Ροδόπης με 54 ευρώ.

Στην ανάρτησή του ο κ .Ζορμπάς σημειώνει:    “…ΕΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΥΠΟΛΟΓΙΣΕΤΕ ΤΟ ΑΝΑΓΚΑΙΟ ΟΛΙΚΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΡΟ  ΕΊΝΑΙ ΟΑ=BC/(1-X%)*1,18 ΟΠΟΥ Χ=ΠΡΟΜΗΘΕΙΕΣ ΚΑΙ ΕΞΟΔΑ”

Τι προκύπτει από αυτόν τον στατιστικό πίνακα και τα ασφάλιστρα που κυκλοφορούν στην αγορά ή προβάλλονται σε διαφημίσεις; Οτι τα ολικά ασφάλιστρα αυτοκινήτου στην Ελλάδα είναι πολύ χαμηλά απ ότι θα έπρεπε να είναι, ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις κινούνται στα όρια του πτωχευτικού ασφαλίστρου.

Δείτε την ανάρτηση του κ. Ζορμπά Προτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *