ΕΑΕΕ: Αθέμιτος ανταγωνισμός και έλλειψη εποπτείας στις ασφαλιστικές Ελεύθερης Παροχής Υπηρεσιών

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή Εποπτείας των Ασφαλιστικών αναμένεται να ασχοληθεί με το θέμα των Ασφαλιστικών Εταιριών που λειτουργούν με καθεστώς Ελεύθερης Παροχής Υπηρεσιών , σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιριών κ Κώτσαλο.
Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα sofokleousin.gr σε σχετική ερώτηση ο πρόεδρος της Ένωσης ανέφερε ότι οι ασφαλιστικές αυτές προκαλούν συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού και αυτό γιατί η έδρα τους βρίσκεται σε χώρες με διαφορετικό φορολογικό καθεστώς.
Οι εταιρίες αυτές προσθέτει λειτουργούν με έναν και μοναδικό αντιπρόσωπο εδώ στην Ελλάδα, δραστηριοποιούνται στην ασφάλιση αυτοκινήτου και έχουν πάρει ήδη μεγάλα μερίδια, δίνοντας πολύ χαμηλό ασφάλιστρο. Η έλλειψη σωστής και επαρκούς εποπτείας εγείρει παράλληλα και το πρόβλημα της επαρκούς φερεγγυότητας απέναντι στον καταναλωτή, θέμα που όπως ανέφερε ο Γ. Κώτσαλος θα απασχολήσει συντόμως και την Ευρωπαϊκή Εποπτική Αρχή (EIOPA).
Πηγή: sofokleousin.gr

Μοιραστείτε το !


Ένα Σχόλιο - Γράψε ένα σχόλιο

 1. Καλώς την ένωση!
  Αλήθεια τί από όλα τους πειράζει?:
  α) το χαμηλό ασφάλιστρο? (οι εταιρείες της ένωσης,με ποιες αναλογιστικές μελέτες,έχουν ρίξει τόσο πολύ τα σφάλιστρα τον τελευταίο χρόνο?.Δηλ.τα προηγ.χρόνια πληρώναμε αδίκως περισσότερα ασφάλιστρα?

  β)το μεγάλο μερίδιο πού έχουν πάρει? (πονάει ε? και οι direct πωλήσεις πονέσαν κάποιους άλλους)

  γ)η προστασία του καταναλωτή? (προστασία? τί είναι αυτό? την είδα την ένωση,ειδικά τα τελευταία 13,5 χρόνια,πώς βοήθησε τον καταναλωτή,πριν και αφού έκλεισε ο ασφαλιστικός “κολοσσός” Ασπίς. Ή μήπως δεν ήταν μέλος της ένωσης η Ασπίς?)

  δ)ο αθέμιτος ανταγωνισμός? (το άλλο με τον Τοττό το ξέρετε?

  Reply

Post Comment

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *