ΕΑΕΕ- Υπερκάλυψη στην συνολική απαίτηση κεφαλαίων από τις ασφαλιστικές εταιρίες

Όπως αναφέρεται στην ετήσια έκθεση του 2020 της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος για την ασφαλιστική αγορά  η αγορά υπερ καλύπτει την συνολική απαίτηση κεφαλαίων με  Ίδια κεφάλαια 3,3 δισ. € , SCR 1,9 δισ. € ,  MCR 0,7 δισ. €

Ειδικότερα  για την Φερεγγυότητα του Κλάδου της Ιδιωτικής Ασφάλισης η έκθεση επισημαίνει: 

Τα χρηματοοικονομικά μεγέθη των ασφαλιστικών επιχειρήσεων επηρεάστηκαν σημαντικά από το περιβάλλον των χαμηλών επιτοκίων (σύμφωνα με την «Έκθεση του Διοικητή» της Τραπέζης της Ελλάδος μηνός Μαρτίου 2020). 

Η καμπύλη επιτοκίων μηδενικού κινδύνου, της οποίας ένα μεγάλο μέρος παρέμεινε σε αρνητικά επίπεδα, οδήγησε σε σημαντικές αυξήσεις των τεχνικών προβλέψεων, ιδίως αυτών που σχετίζονται με μακροχρόνιες υποχρεώσεις.

Σύμφωνα με την Τράπεζα της Ελλάδος, αναφορικά με την φερεγγυότητα και τα ίδια κεφάλαια της ασφαλιστικής αγοράς, στις 30.9.2019 η συνολική Κεφαλαιακή Απαίτηση Φερεγγυότητας (SCR) ανήλθε σε 1,9 δισ. ευρώ, με τα συνολικά επιλέξιμα ίδια κεφάλαια να ανέρχονται σε 3,3 δισ. Ευρώ.

Η Ελάχιστη Κεφαλαιακή Απαίτηση (MCR) στο σύνολο της ασφαλιστικής αγοράς διαμορφώθηκε σε 0,7 δισ. ευρώ, με τα αντίστοιχα συνολικά επιλέξιμα ίδια κεφάλαια να ανέρχονται σε 3,2 δισ. ευρώ.

Από άποψη ποιότητας, τα επιλέξιμα κεφάλαια της ασφαλιστικής αγοράς σε ποσοστό 96% ταξινομούνται στην υψηλότερη κατηγορία ποιότητας (Κατηγορία 1), ενώ όλες οι ασφαλιστικές επιχειρήσεις διαθέτουν δείκτη κάλυψης σε επίπεδα σημαντικώς υψηλότερα του 100%Προτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *