Εγκρίθηκε αίτημα της Ρουμανικής City Insurance για αύξηση μ/κ 30 εκατ. ευρώ από τις εποπτικές αρχές


Ρουμανική Ασφαλιστική εταιρία, που δραστηριοποιείται και στην Ελλάδα με καθεστώς Ελεύθερης Παροχής Υπηρεσιών (ΕΠΥ) στο κλάδο ασφάλισης αστικής ευθύνης αυτοκινήτων, έλαβε έγκριση αιτήματος της προς την εκεί εποπτική αρχή για την αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου κατά 30.000.000 ευρώ.

43636
Όπως αναφέρει η τοπική ιστοσελίδα, wall-street.ro, η Οικονομική Εποπτική Αρχή (FSA) ενέκρινε το σχέδιο ανάκαμψης  της City Insurance, προκειμένου να οδηγηθεί σε αποκατάσταση της χρηματοοικονομικής της κατάστασης, μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2016 και περιλαμβάνει αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου κατά € 30.000.000 μέσα από ένα δάνειο μειωμένης εξασφάλισης των μετόχων.
Η Εταιρία αναλαμβάνει την υποχρέωση να ενημερώσει όλους τους πιστωτές της εντός 5 ημερών από την παραλαβή της απόφασης, τα μέτρα που διατάσσονται από την εποπτική αρχή. Τα μέτρα αυτά δεν επηρεάζουν το πεδίο δραστηριότητας της ασφαλιστικής και όλα τα συμβόλαια που εκδόθηκαν εξακολουθούν να ισχύουν από την έκδοση μέχρι τη λήξη τους, και η εταιρία μπορεί να συνεχίσει να εκδίδει νέα ασφαλιστήρια συμβόλαια, αναφέρει η σχετική ανακοίνωση της εποπτικής αρχής.
Σύμφωνα με το σχετικό δημοσίευμα, οι μισές από τις 10 ασφαλιστικές εταιρείες στη Ρουμανία που επιτρέπεται να εκτελούν ασφαλίσεις αστικής ευθύνης, κατά τη διάρκεια του 2015, κατέγραψαν ζημίες ύψους 586,5 milioane de lei , που αντιπροσωπεύει σχεδόν το 80% των απωλειών της ασφαλιστικής αγοράς στη χώρα

Πηγή :>wall-street.roΠροτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *