Εγκρίθηκε η εισαγωγή της INTERLIFE στο Χρηματιστήριο της Κύπρου

Την εισαγωγή των μετοχών της βορειοελλαδικής Aσφαλιστικής Eταιρίας INTERLIFE Α.A.E.Γ.Α., στην Αγορά Νεοαναπτυσσόμενων Εταιριών (Ν.Ε.Α.) ενέκρινε στη χθεσινή του συνεδρίαση το Διοικητικό Συμβούλιο του Χρηματιστηρίου Αξιών Κύπρου.
Η INTERLIFE θα εισάγει το σύνολο του μετοχικού της κεφαλαίου, ήτοι 18.567.912 μετοχές, ονομαστικής αξίας 0,59 €, με αρχική τιμή διαπραγμάτευσης στα 4,10 € ανά μετοχή.
Σημειώνεται ότι η αποτίμηση της Εταιρίας τεκμηριώθηκε από το Σύμβουλο Εισαγωγής με τη χρήση αντιπροσωπευτικού δείγματος ομοειδών εισηγμένων Ασφαλιστικών Εταιριών στις αγορές του Λονδίνου
Η αυξημένη κερδοφορία της Εταιρίας και η κατ΄ επέκταση δυνατότητά της να χρηματοδοτεί από τα Ίδια Κεφάλαια την ανάπτυξή της, κατέστησε μη αναγκαία τη διενέργεια αύξησης κεφαλαίου, προκειμένου να εισαχθεί στη χρηματιστηριακή αγορά, τουλάχιστον στην παρούσα φάση.
Σύμφωνα με τη Διοίκηση της Εταιρίας, η εισαγωγή στη Ν.Ε.Α. του Χ.Α.Κ., ήταν μια στρατηγική επιλογή, με πολλαπλούς στόχους, όπως η επιδίωξη διεθνών συνεργασιών, η ικανοποίηση της μεγάλης βάσης των μετόχων της και η δίκαιη αποτίμηση της αξίας της .
Υπενθυμίζεται η INTERLIFE Α.Α.Ε.Γ.Α. ιδρύθηκε πριν 21 χρόνια με αρχικό Κεφάλαιο 300.000 € και σήμερα η αποτίμησή της φθάνει τα 76 εκατ. ευρώ.
Το πλήρες Πληροφοριακό Δελτίο της Εταιρίας, το οποίο και εγκρίθηκε από το Διοικητικό Συμβούλιο του Χ.Α.Κ., είναι διαθέσιμο στο site της Εταιρίας, στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.interlife.gr .
Σύμβουλος Εισαγωγής της INTERLIFE Α.Α.Ε.Γ.Α. στη Ν.Ε.Α. του Χ.Α.Κ. είναι η Capital Markets Experts Α.Ε.


Ακολουθήστε μας στο Google News


Προτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *