Εγκρίθηκε η συμφωνία ΗΠΑ και Ε.Ε για θέματα ασφάλισης και αντασφάλισης

Απόφαση που εξουσιοδοτεί την υπογραφή συμφωνίας με τις Ηνωμένες Πολιτείες για την ασφάλιση και την αντασφάλιση, υιοθέτησαν σήμερα τα κράτη μέλη, σε συνεδρίαση του Συμβουλίου Ανταγωνιστικότητας.

Σύμφωνα με το Συμβούλιο, η συμφωνία θα προσφέρει ασφάλεια δικαίου για τους ασφαλιστές και τους αντασφαλιστές της ΕΕ και των ΗΠΑ κατά την εφαρμογή κανονιστικών πλαισίων. Θα επιτρέψει τη βελτίωση της προστασίας των αντισυμβαλλομένων και των άλλων καταναλωτών μέσω της συνεργασίας μεταξύ των εποπτικών αρχών και της ανταλλαγής πληροφοριών, ενώ μια μεικτή επιτροπή θα επιβλέπει την εφαρμογή της.

Το κείμενο αποτέλεσε αντικείμενο διαπραγμάτευσης από την Κομισιόν με βάση εντολή που ενέκρινε το Συμβούλιο τον Απρίλιο του 2015. Περιλαμβάνει διατάξεις σχετικά με την αντασφάλιση, την εποπτεία ομίλων και την ανταλλαγή πληροφοριών.

Η απόφαση του Συμβουλίου προβλέπει την προσωρινή εφαρμογή ορισμένων διατάξεων της συμφωνίας, εν αναμονή της ολοκλήρωσης των αναγκαίων διαδικασιών για την οριστική σύναψή της, ενώ έχει ήδη ζητηθεί η συναίνεση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.
Πηγή: stockwatch.com.cy [Πρακτορείο Ειδήσεων Κύπρου]Προτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *