Εθνική Ασφαλιστική: Κοντά σε ναυάγιο η πώληση στην CVC αναζωπυρώνεται το σενάριο του Χρηματιστηρίου

Διαρροές και φήμες αλλάζουν για μια ακόμη φορά τα δεδομένα στην πώληση της Εθνικής Ασφαλιστικής από την Εθνική Τράπεζα καθώς οι προχωρημένες διαπραγματεύσεις με την CVC Capital και το προσφερόμενο τίμημα για το 80% του μ/κ της ασφαλιστικής δεν φαίνεται να καρποφορούν.

Με τις φήμες να θέλουν την CVC Capital να μην αλλάζει το τίμημα, που οι διαρροές το θέλουν από 420 -460 εκατ. Ευρώ, και οι αντιδράσεις που σημειώνονται από τους εργαζόμενους στην Εθνική Ασφαλιστική και πολιτικά κόμματα της αντιπολίτευσης φαίνεται να οδηγούν την πωλήτρια τράπεζα σε δεύτερες σκέψεις.

Έτσι  τις τελευταίες μέρες βλέπουν και πάλι το φως τα σενάρια που θέλουν να επιλέγεται η λύση του χρηματιστηρίου ώστε να υλοποιηθεί η δέσμευση της Τράπεζας προς την Ευρωπαϊκή Αρχή Ανταγωνισμού ( DG Comp)  για αποεπένδυση από την ασφαλιστική εταιρία.

Άλλωστε και απ όσους αντιτίθενται στον ενδεχόμενο deal με την CVC Capital, λόγω του χαμηλού τιμήματος και της δεσπόζουσας θέσης που έχει ο Ομιλος στον κλάδο της Ιδιωτικής Υγείας, (Υγεία, Metropolitan, Metropolitan General, Μητέρα, Λητώ) η λύση του χρηματιστηρίου γίνεται αποδεκτή.

Στην περίπτωση που η Εθνική Τράπεζα  επιλέξει να προχωρήσει στο σενάριο της πώλησης μέσω χρηματιστηρίου θα διατυπώσει σχετικό αίτημα προς την Ευρωπαϊκή Αρχή Ανταγωνισμού   (  DG Comp  ) κηρύσσοντας άγονο το διαγωνισμό που τρέχει και να θέσει σε διαδικασία την εισαγωγή και πώληση του 51% του μ/κ της Εθνικής Ασφαλιστικής σε θεσμικούς και ιδιώτες επενδυτές. Προτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *