Ειδικές μονάδες για την καταπολέμιση της ασφαλιστικής απάτης από τις ασφαλιστικές εταιρίες

Η καταπολέμηση της ασφαλιστικής απάτης αποτελεί προτεραιότητα για 7 στις 10 ασφαλιστικές εταιρίες σε όλο τον κόσμο, ενώ παράλληλα η ασφαλιστική βιομηχανία πρέπει να αντιμετωπίσει το φαινόμενο αυτό κάτω από το πρίσμα της χρήσης των νέων τεχνολογιών.
0542346653

Ειδικότερα, σε έρευνα που διεξήχθη από την FRISS για τις τάσεις και προκλήσεις από την ασφαλιστική απάτη, σε σχέση και με την ανάπτυξη της ασφαλιστικής βιομηχανίας μέσω των νέων τεχνολογικών προκύπτουν μια σειρά από νέα δεδομένα.

Η έρευνα που παρουσιάστηκε σήμερα, στη Ουτρέχτη της Ολλανδίας, δείχνει ότι οι μεγαλύτερες προκλήσεις για την αποτελεσματική αντιμετώπιση της απάτης είναι σχετικές με τα δεδομένα. Προστασία της ιδιωτικής ζωής (36%), η ποιότητα των εσωτερικών δεδομένων (30%) και η πρόσβαση σε πηγές δεδομένων (36%) απαιτούν ιδιαίτερη προσοχή στον αγώνα κατά της απάτης.

Επίσης, από την έρευνα προκύπτει ότι ουσιαστική βοήθεια για μια αποτελεσματική παρακολούθηση των φαινομένων απάτης είναι η ανάπτυξη μιας Μονάδας Ειδικών Ερευνών (SIU). Και το 65% των εταιριών που πήρε μέρος στην έρευνα δήλωσε ότι διαθέτει μία τέτοια μονάδα.

Ο Jeroen Morrenhof, Διευθύνων Σύμβουλος FRISS, αναφέρει: «Λαμβάνοντας υπόψη το ύψος και την ποικιλομορφία των επαγγελματιών ασφάλισης που ανταποκρίθηκαν στην έρευνα, έχουμε την αίσθηση ότι αυτή η έκθεση δίνει μια ρεαλιστική εικόνα της κατάστασης της αγοράς, όπως είναι σήμερα. Ελπίζουμε να αυξήσει το επίπεδο συνειδητοποίησης της απάτης, καθώς αυτό αποτελεί βασικό στοιχείο για την υποστήριξη της υγιούς ασφαλιστικής βιομηχανίας. ”
Η πλήρης έκθεση είναι διαθέσιμη δωρεάν. Δείτε την έρευνα κάνοντας κλικ εδώΠροτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *