ΕΙΝΑΠ : Απολύονται γιατροί με απόφαση των πρώην υπουργών Υγείας μια βδομάδα μετά την νέα κυβέρνηση!

Να αναστείλει άμεσα απαράδεκτη Υπουργική Απόφαση των πρώην υπουργών Υγείας, με την οποία απολύονται γιατροί, ζητά η ΕΙΝΑΠ και μάλιστα επισημαίνει ότι η σχετική εντολή στάλθηκε χθες από το υπουργείο !

346436Η σχετική επιστολή προς τη νέα πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας αναφέρει :
«Το ΔΣ της ΕΙΝΑΠ με έκπληξη διαπίστωσε ότι από χθες κοινοποιήθηκε στα νοσοκομεία Υπουργική Απόφαση με υπογραφές των πρώην Υπουργών κ.κ. Βορίδη – Γρηγοράκου (ΦΕΚ 27/14-01-15) με το οποίο:
1. Απολύονται οι ειδικευόμενοι που βρίσκονται σε παράταση θητείας από την ημερομηνία που λαμβάνουν τίτλο ειδικότητας και
2. Υπάρχει πλήθος άλλων σοβαρών διατάξεων που αφορούν θέματα ιατρικής εκπαίδευσης και ιατρικών ειδικοτήτων, χωρίς να έχει προηγηθεί κανένας διάλογος ούτε καν στοιχειώδης ενημέρωση των αρμόδιων φορέων.

Μάλιστα, οι υπηρεσίες πολλών νοσοκομείων επιδεικνύουν ήδη «υπερβάλλοντα ζήλο» για την εφαρμογή των ανωτέρω.

Επισημαίνουμε πως άμεση συνέπεια αυτής της εφαρμογής θα είναι πρακτικά η αναστολή της λειτουργείας πολλών τμημάτων, ακόμα δε και ολόκληρων νοσοκομείων (π.χ. Γ.Ο.Ν.Κ.).

Καλούμε τη νέα πολιτική ηγεσία του Υπουργείου να αναστείλει άμεσα την απαράδεκτη αυτή Υπουργική Απόφαση και, ταυτόχρονα, να αρχίσει διάλογο με τους αρμόδιους φορείς για όλα τα σχετικά θέματα. Καλούμε τους Διοικητές των νοσοκομείων να δώσουν εντολή στις υπηρεσίες τους να μην προχωρήσουν σε καμία ενέργεια μέχρι να λάβουν σχετικές οδηγίες από τη νέα πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας.»Προτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *