ΕΙΝΑΠ: Εξάμηνη παράταση των ειδικευομένων γιατρών στα νοσοκομεία

Με επιστολή της προς τον υπουργό υγείας η ΕΙΝΑΠ ζητά την άρση υπουργικής απόφασης για την απόλυση των ειδικευόμενων γιατρών και την εξάμηνη παράταση.

235235Η σχετική επιστολή αναφέρει :
Όπως γνωρίζετε έχει κοινοποιηθεί στα νοσοκομεία Υπουργική Απόφαση με υπογραφές των πρώην Υπουργών κ.κ. Βορίδη – Γρηγοράκου (ΦΕΚ 27/14-01-15) με το οποίο:
1. Απολύονται οι ειδικευόμενοι που βρίσκονται σε παράταση θητείας από την ημερομηνία που λαμβάνουν τίτλο ειδικότητας και
2. Υπάρχει πλήθος άλλων σοβαρών διατάξεων που αφορούν θέματα ιατρικής εκπαίδευσης και ιατρικών ειδικοτήτων, χωρίς να έχει προηγηθεί κανένας διάλογος.

Επισημαίνουμε πως άμεση συνέπεια αυτής της εφαρμογής θα είναι πρακτικά η αναστολή της λειτουργίας πολλών τμημάτων των νοσοκομείων.

Το ΔΣ της ΕΙΝΑΠ σάς καλεί να αναστείλετε άμεσα την απαράδεκτη αυτή Υπουργική Απόφαση και, ως επείγον προσωρινό αίτημα, να καλύψετε για ένα 6μηνο ακόμα την παράταση των ειδικευομένων σε τμήματα που δεν υπάρχουν ειδικευόμενοι εν αναμονή στη λίστα και δεν είναι καλυμμένο το 70% των θέσεων.Προτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *