Εισαγγελέας Αρείου Πάγου :Υπέρ της συνταγματικότητας του πλαφόν των 6.000 ευρώ στις αποζημιώσεις του «Επικουρικού Κεφαλαίου» Αυτοκινήτων

Ο αρεοπαγίτης εισαγγελέας Παναγιώτης Χατζηπαναγιώτης προτείνει να κριθεί συνταγματικό και σύμφωνο με την Ευρωπαϊκή και Ελληνική νομοθεσία το ανώτατο πλαφόν των 6.000 ευρώ στις αποζημιώσεις του «Επικουρικού Κεφαλαίου» λόγω τροχαίων ατυχημάτων.

56756767Ο Άρειος Πάγος, που επιφυλάχτηκε να εκδώσει την απόφαση του, ασχολήθηκε με το θἐμα εξετάζοντας περίπτωση τροχαίου ατυχήματος κατά το οποίο τραυματίστηκε θανάσιμα 76χρόνος.
Η σύζυγός του και οι τρεις αδελφές του προσέφυγαν στην Δικαιοσύνη διεκδικώντας το ποσό των 240.000 ευρώ ως χρηματική ικανοποίηση λόγω ψυχικής οδύνης που υπέστησαν από τον θάνατο του 76χρόνου.
Το πρωτόδικο δικαστήριο τους επιδίκασε συνολικά το ποσό των 95.000 ευρώ, αλλά ο Συμφωνα με τον εισηγητή «η επιβολή του ανώτατου πλαφόν στο “Επικουρικό Κεφάλαιο”, δεν προσκρούει στην συνταγματική αρχή της αναλογικότητας (άρθρο 25 Συντάγματος)», ούτε όμως προσκρούει στις Ευρωπαϊκές οδηγίες 72/166/ΕΟΚ και 84/5/ΕΟΚ που αφορούν την αστική ευθύνη από την κυκλοφορία των αυτοκινήτων.Προτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *