Εισαγγελική έρευνα στη Βουλγαρία για την Olympic Insurance. Αναστάτωση και στη Κύπρο


Χωρίς ασφάλιση 200.000 αυτοκίνητα στη Βουλγαρία, από το κανόνι της Κυπριακής Ασφαλιστικής Olympic Insurance που λειτουργούσε με καθεστώς ΕΠΥ στη Χώρα.

Τη Δευτέρα, ο Γενικός Εισαγγελέας της Βουλγαρίας, Σοτίρ Τσατσάροφ, έδωσε οδηγίες για να ξεκινήσει εισαγγελική έρευνα με αντικείμενο την επάρκεια του εποπτικού ελέγχου του παραρτήματος της κυπριακής «Olympic».

Επίσης, λόγω του σάλου στη χώρα, ο πρωθυπουργός της χώρας, Μπόικο Μπορίσοφ, κάλεσε την επικεφαλής της εποπτικής Αρχής για τις ασφαλιστικές εταιρείες για να τον ενημερώσει για τα γεγονότα, ιδιαίτερα σε σχέση με τις εγγυήσεις που υπήρχαν από την ασφαλιστική εταιρεία για τις υποχρεώσεις της. Νωρίτερα στη χώρα είχε αναφερθεί ότι οι εγγυήσεις ήταν προς τις κυπριακές εποπτικές Αρχές.
Ανώνυμες πηγές των βουλγαρικών εποπτικών Αρχών, δήλωναν σε μέσα ενημέρωσης της χώρας, ότι επειδή πρόκειται για παράρτημα ασφαλιστικής εταιρείας αδειοδοτημένης σε άλλη χώρα-μέλος της ΕΕ (στην Κύπρο) οι εποπτικές εξουσίες στη Βουλγαρία ήταν πολύ περιορισμένες. Όπως συμπληρώνουν, όλα τα μέτρα που έλαβαν οι εποπτικές Αρχές στην Κύπρο, υιοθετήθηκαν αμέσως και από τις βουλγαρικές Αρχές.
Η εν λόγω ασφαλιστική εταιρεία ενεγράφη στην Κύπρο με έδρα τη Λευκωσία από το 1995 με διευθυντές τους Ισπανούς Diego Gonzales Alonso και Jorge Gonzales Garcia. Να σημειωθεί ότι ο πρώτος, συμμετέχει και σε σειρά άλλων εταιρειών, μεταξύ των οποίων η «New York Securities Bank» του Λουξεμβούργου, αλλά και η ισπανική «Hispakol», για την οποία η ισπανική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς επέβαλε σοβαρό πρόστιμο λόγω επενδυτικής δραστηριότητας χωρίς την απαραίτητη άδεια.

Πηγή: philenews.comΠροτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *