Εκδήλωση του ΕΕΘ με θέμα: «ΑΕγχΠΠ και Ασφάλιση: στον λαβύρινθο υπάρχει μίτος»


Μπορεί εκ πρώτης όψεως να φαντάζει με τα πρόστιμα και τις απαγορεύσεις που προβλέπει ως μία απειλή! Ωστόσο, αποτελεί μία πραγματική ευκαιρία για τον εκσυγχρονισμό και την βελτίωση της κάθε επιχείρησης, στοιχεία που την κάνουν προοδευτικά πιο ανταγωνιστική, συνεπώς και πιο κερδοφόρα!
Αυτός ήταν ο κοινός τόπος των εισηγήσεων στην εκδήλωση «ΑΕγχΠΠ και Ασφάλιση: στον λαβύρινθο υπάρχει μίτος», που διοργάνωσε χθες Πέμπτη, το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο της 83 ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.
Ανοίγοντας την εκδήλωση η Πρόεδρος της Επιτροπής Ασφαλιστικών και Τραπεζικών Θεμάτων του ΕΕΘ Ματίνα Σιώχου αναφέρθηκε στους τρεις σκοπούς του Επιμελητηρίου , για τους οποίους διοργανώνει τις εκδηλώσεις του στην 83 η ΔΕΘ: Αρχικά για να είναι χρήσιμο στα μέλη του, καθώς προσφέρει έγκυρη πληροφόρηση για θέματα που απασχολούν την Αγορά. Επίσης για να τιμά το ρόλο του κοινωνικού φορέα της Θεσσαλονίκης, υποχρέωση του οποίου είναι να παρεμβαίνει με εποικοδομητικό τρόπο στα κοινωνικά δρώμενα. Και τέλος για να στηρίζει τον θεσμό της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, το πρόγραμμα της οποίας εμπλουτίζει, ώστε ταυτόχρονα να στηρίζεται από αυτόν. «Η Επιτροπή μας προσπαθεί με δράσεις και εκδηλώσεις να αναδείξει τον σοβαρό ρόλο του Ασφαλιστικού Διαμεσολαβητή αλλά και τα προβλήματα που αυτός αντιμετωπίζει», τόνισε χαρακτηριστικά η κ. Σιώχου.
Οι ομιλητές
Την ημερίδα, την οποία συντόνισε ο δημοσιογράφος Νίκος Υποφάντης, χαιρέτισε ο Πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών Γιάννης Χατζηθεοδοσίου , που αναφέρθηκε στην πορεία της εθνικής οικονομίας σημειώνοντας ότι χωρίς συναίνεση τίποτε δεν μπορεί να προχωρήσει , καλώντας τις πολιτικές δυνάμεις να συμπράξουν για τον κοινό σκοπό . «Εάν ένας σχεδιάσει να δράσει και ο άλλος διαδηλώνει τίποτε δεν μπορούμε να καταφέρουμε», είπε χαρακτηριστικά.
Ο Πρόεδρος της Ανεξάρτητης Αρχής Προσωπικών Δεδομένων Κων. Μενουδάκος στη δική του ομιλία τόνισε ότι αναμένεται εθνικός νόμος που θα περιλάβει όλο το ρυθμιστικό πλαίσιο με το οποίο θα εφαρμοστεί και στη χώρα μας ο ευρωπαϊκός κανονισμός του ΑΕγχΠΠ. Ξεκαθάρισε ότι οι περιορισμοί αφορούν μόνο τα φυσικά και όχι τα νομικά πρόσωπα και έδωσε μεγάλη βαρύτητα στους ρόλους που θα επιτελούν ο υπεύθυνος της επεξεργασίας προσωπικών δεδομένων και ο εκτελών την επεξεργασία σε κάθε επιχείρηση, καθώς έχουν σοβαρές ευθύνες έναντι του νόμου. Εξήγησε δε ότι στο εξής η Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων θα απαντά σε ερωτήματα μόνο φυσικών προσώπων που αποτελούν τα υποκείμενα της επεξεργασίας και όχι των επεξεργαστών, όπως ίσχυε έως σήμερα. Είναι σημαντικό, όπως είπε, οι επαγγελματικοί κλάδοι που έχουν ιδιαίτερα χαρακτηριστικά στη διαχείριση προσωπικών δεδομένων να καταρτίζουν τους δικούς τους κώδικες δεοντολογίας, τους οποίους θα εγκρίνει η Αρχή.
Τέλος, παραδέχθηκε ότι σήμερα η Αρχή δεν έχει τη δυνατότητα α διενεργεί ελέγχους, λόγω έλλειψης προσωπικού, κάτι που θα αλλάξει με τις προσλήψεις που αναμένονται για το προσεχές διάστημα.
Ο Κων. Χριστουδούλου
Στη δική του ομιλία ο καθηγητής Νομικής και μέλος της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων Κων . Χριστοδούλου σημείωσε ότι οι οικιακοί σκοποί (όπως τα προσκλητήρια γάμου κλπ) είναι εκτός κανονισμού, ενώ ξεκαθάρισε ότι η μη ζητηθείσα επικοινωνία (ηλεκτρονική αλληλογραφία- ανεπιθύμητα μηνύματα ή SMS), απαγορεύεται εκτός εάν υπάρχει η ρητή συγκατάθεση του παραλήπτη . Από το ΑΕγχΠΠ προκύπτει και ανάγκη δημιουργίας νέων ασφαλιστικών προϊόντων (ασφάλιση ευθύνης και ζημιών από παραβίαση προσωπικών δεδομένων).Προτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *