Εκκαθαριστής : Τα πτωχευτικά ασφάλιστρα χρεοκόπησαν την City Insurance Ρουμανίας. Τι αναφέρει για Ελλάδα και Ιταλία !

Μία από τις κύριες αιτίες της χρεοκοπίας της CITY Insurance στην Ρουμανία, που είχε ηγετική θέση στην αγορά της χώρας στην ασφάλιση αστικής ευθύνης αυτοκινήτου , ήταν το έλλειμμα 1,2 δισεκατομμυρίων RON ( λέι). 

Το έλλειμμα αυτό, σύμφωνα με τον δικαστικό εκκαθαριστή, προέκυψε από την πώληση ασφαλιστηρίων συμβολαίων κάτω από το κοινοποιημένο τιμολόγιο την περίοδο  2018-2021, προκειμένου να αυξήσει  το μερίδιο της στην  αγορά.

Σε άλλο σημείο της αναφοράς του δικαστικού εκκαθαριστή σχετικά με την δραστηριότητά της στην Ελλάδα με καθεστώς Ελεύθερης Παροχής Υπηρεσιών ( ΕΠΥ) επισημαίνεται:  

Οι συνεχείς απώλειες σε επίπεδο θυγατρικών σε Ελλάδα και Ιταλία την περίοδο 2017-2021 δημιούργησαν έλλειμμα  185 εκατομμυρίων λέι.

Ακόμη ως μια άλλη αιτία των ελλειμμάτων της εταιρίας αναφέρεται ζημία 422 εκατομμυρίων lei  που προκλήθηκε από το γεγονός ότι η City δεν έλαβε μέτρα για την ανάκτηση απαιτήσεων αντασφάλισης.

Εδώ να σημειώσουμε ότι η City Insurance με απόφαση της τοπικής εποπτείας της Ρουμανίας  τέθηκε σε καθεστώς αναστολής λειτουργίας τον Σεπτέμβριο του 2021 και η  πτώχευση της οριστικοποιήθηκε  με δικαστική απόφαση στις αρχές του 2022.

Στην Ελλάδα , σύμφωνα με φήμες της αγοράς  είχε μεταξύ 100.000-150.000 ασφαλισμένα οχήματα. Προτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *