Εκκρεμότητες και πιθανά σενάρια νέων εξαγορών στην ασφαλιστική αγορά

Καθώς η περίοδος των διακοπών και της θερινής ραστώνης πλησιάζει προς το τέλος και ο Σεπτέμβριος είναι προ των πυλών  ενδιαφέρουσες δρομολογημένες ή μη εξελίξεις είναι στην ατζέντα της ασφαλιστικής αγοράς.

Η πιο ενδιαφέρουσα από τις δρομολογημένες εξελίξεις είναι αυτή της Εθνικής Ασφαλιστικής καθώς αναμένονται μέσα στο φθινόπωρο οι εποπτικές εγκρίσεις ( Επιτροπή Ανταγωνισμού και Τράπεζα Ελλάδος) για την εξαγορά από την CVC που θα σημάνουν και την εγκατάσταση στην εταιρία του νέου μετόχου.

Το πιο πρόσφατο deal της  NN με την Metlife θα πάει προς ολοκλήρωση και επι των εποπτικών διαδικασιών για την επόμενη χρονιά.

Ως προς την Generali και την πρώην ΑΧΑ Ασφαλιστική τα διαδικαστικά έχουν ολοκληρωθεί η αλλαγή ιδιοκτησίας έχει επέλθει και μόνο η συγχώνευση  όλων των λειτουργιών  σε μια εταιρία απομένει. Ενώ μέσα στο 2022 αναμένεται και η εγκατάσταση της εταιρίας στο ιδιόκτητο κτίριο  των νέων της γραφείων  επί της οδού Συγγρού.

Με αυτές τις δρομολογημένες αλλαγές τα μεγάλα ερωτηματικά που μένουν είναι αν θα σκάσουν μέχρι τέλους του έτους δύο άλλα deals που διαρρέουν υπό μορφή φημών και όχι μόνο.

Για τις δύο περιπτώσεις αυτές η μεν πρώτη έχει ομολογηθεί από την ίδια την ιδιοκτησία  της εταιρίας ότι της  έχουν γίνει προτάσεις εξαγοράς και τις εξετάζει, η δε δεύτερη είναι φημολογία  που επιμένει και στις οικονομικές ενημερωτικές ιστοσελίδες καθότι έχει και χρηματιστηριακό ενδιαφέρον!      Προτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *