Εκκρεμότητες και προσδοκίες της ασφαλιστικής αγοράς με τη νέα κυβέρνηση


Η νέα πολιτική κατάσταση στην Ελλάδα δεν φαίνεται, τουλάχιστον στο βαθμό που έχει αναπτυχθεί και λειτουργεί η ιδιωτική ασφάλιση στην Ελλάδα, να επιφέρει άμεσα είτε θετικές είτε αρνητικές επιπτώσεις στον κλάδο της ασφαλιστικής βιομηχανίας.

5435Ο συμπληρωματικός προαιρετικός χαρακτήρας της στους τομείς της υγείας και των συντάξεων δεν επηρεάζει άμεσα τις εταιρίες με δεδομένη την προγραμματική βούληση της κυβέρνησης να παραμείνει μακριά από τον τομέα της κοινωνικής ασφάλισης ο ιδιωτικός τομέας .
Βέβαια μένει ανοικτός ο τομέας της Επαγγελματικής Ασφάλισης στον οποίο οι ασφαλιστικές εταιρίες διεκδικούν συμμετοχή .Ετσι για τον τομέα αυτό αναμένεται ο κυβερνητικός σχεδιασμός αν θα προχωρήσει σε αλλαγές στο νομικό πλαίσιο για την λειτουργία αυτών των ταμείων και με την συμμετοχή των ασφαλιστικών εταιριών.
Στους άλλους τομείς όπως είναι οι γενικές ασφαλίσεις δεν υπάρχει κάποια εκκρεμότητα που θα προκαλούσε τριβές μεταξύ εταιριών και κυβέρνησης. Ωστόσο, πρέπει να επισημανθεί ότι στον τομέα των γενικών ασφαλίσεων οι εταιρίες έχουν θέσει θέμα και είναι ανοικτό για την θέσπιση ρυθμίσεων για υποχρεωτική ασφάλιση της περιουσίας από φυσικές καταστροφές με μικτό σύστημα κράτους και εταιριών.
Ανοικτά ζητήματα υπάρχουν ακόμα και σε θέμα φορολογικών κινήτρων για τις ιδιωτικές ασφαλίσεις στους κλάδους των συντάξεων που έχουν καταργηθεί στα πλαίσια των απαιτήσεων των μνημονίων για περιορισμό των φοροαπαλλαγών.Προτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *