Εκπαιδευτικό Σεμινάριο Ασφαλίσεων Πιστώσεων και Εγγυήσεων

Το ΕΙΑΣ ανακοίνωσε Εκπαιδευτικό Σεμινάριο Ασφαλίσεων Πιστώσεων και Εγγυήσεων σε περιβάλλον webinar και, εάν οι συνθήκες επιτρέπουν, σε περιβάλλον φυσικής τάξης Τρίτη και Πέμπτη, 13 και 15 Απριλίου 2021, 16:00 – 19:20

Η παρατεταμένη υγειονομική κρίση και οι οικονομικές παρενέργειές της έχουν πλήξει δυσβάστακτα την ευρωστία των επιχειρήσεων και τις χρηματοδοτικές δυνατότητές τους, ενώ απειλούν αυτή την ίδια τη βιωσιμότητά τους. Οι ασφαλιστικές επιχειρήσεις και η ασφαλιστική τεχνική διαθέτουν αξιοπρόσεκτες λύσεις και παρέχουν ενδιαφέρουσες διεξόδους από τα εντεινόμενα προβλήματα χρηματοδοτικής ασφυξίας των επιχειρήσεων της Χώρας μας, εν μέσω αυτών των αντιξοοτήτων και δυσκολιών. Μεταξύ των λύσεων αυτών, προτείνονται οι ασφαλίσεις πιστώσεων και εγγυήσεων, αλλά και διακοπής εργασιών και απώλειας κερδών.Σε αυτό το πλαίσιο το Ελληνικό Ινστιτούτο Ασφαλιστικών Σπουδών ανακοινώνει το επίκαιρου ενδιαφέροντος Εκπαιδευτικό Σεμινάριο Ασφαλίσεων Πιστώσεων και Εγγυήσεων, προς όφελος της ασφαλιστικής τεχνογνωσίας των ενδιαφερομένων συναδέλφων μας, διοικητικών στελεχών και Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών της αγοράς μας. Το Εκπαιδευτικό Σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί σε περιβάλλον σύγχρονης ψηφιακής εκπαίδευσης, webinar, αλλά και σε περιβάλλον φυσικής τάξης, εάν οι συνθήκες επιτρέπουν. Συνιστούμε την παρακολούθηση του Εκπαιδευτικού Σεμιναρίου, καθώς έχει σχεδιασθεί έτσι ώστε οι ασφαλιστικές προσεγγίσεις και προτάσεις του να παρέχουν ουσιαστικές λύσεις και διεξόδους από τις οικονομικές επιπτώσεις της υγειονομικής κρίσης και του αποτυπώματός τους στις επιχειρήσεις της Χώρας μας.

Περιγραφή και Θεματολογία

Ο «κόσμος» των Επιχειρήσεων, μικρού, μεσαίου ή μεγάλου μεγέθους, εμπορικού ή βιομηχανικού χαρακτήρα, εισαγωγικού ή εξαγωγικού προσανατολισμού, αντιμετωπίζει δυσεπίλυτα προβλήματα, που η διέξοδός τους είναι ασφαλιστικού ενδιαφέροντος. Πλευρές αυτών των προβλημάτων μπορεί να είναι τυπικές και συνήθεις, και να αφορούν σε παραδοσιακές μορφές ασφάλισής, ενώ μπορεί να είναι εξαιρετικά καινοτομικές, όταν αφορούν σε ειδικότερες διαστάσεις της οικονομικής δραστηριότητας και της ανάπτυξης των εργασιών των σύγχρονων επιχειρήσεων.

Ειδικότερα, οι επιχειρήσεις της Χώρας μας αντιμετωπίζουν εξαιρετικά δύσκολες οικονομικές συνθήκες,  εξαιτίας της προηγούμενης πολυετούς οικονομικής κρίσης αλλά και της νέας υγειονομικής, καθώς και των επιπτώσεών τους στις δραστηριότητες και τις λειτουργίες τους. Ταυτόχρονα, αντιμετωπίζουν και τις επιδράσεις ενός συνεχώς εντεινόμενου ανταγωνιστικού περιβάλλοντος, μεταξύ των άλλων και λόγω των επιδράσεων της παγκοσμιοποίησης.

Παρά τις επιβληθείσες προσαρμογές, είτε εκ των πραγμάτων, είτε εκ των δικών τους διοικητικών αποφάσεων και επιλογών, οι επιχειρήσεις εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν σημαντικές προκλήσεις και δυσκολίες, πρωτίστως στο επίπεδο της χρηματοδότησης των δραστηριοτήτων και λειτουργιών τους. Ενδεικτικά, αναφέρεται ότι σημαντικό μέρος του ενεργητικού των επιχειρήσεων, υπολογιζόμενο έως και 40% αυτού, αποτελείται από «εισπρακτέους λογαριασμούς» που, στην πραγματικότητα, αφορούν τις ανεκπλήρωτες οφειλές προς αυτές. Είναι προφανές ότι αυτή η κατάσταση αυξάνει τις επισφάλειες των επιχειρήσεων και καθιστά την χρηματοδότησή τους από τις τράπεζες ακόμη περισσότερο δυσχερή και αβέβαιη. 

Σε αυτό ακριβώς το σημείο, η ασφαλιστική τεχνική και η ασφαλιστική διαμεσολάβηση αποδεικνύονται πολύ χρήσιμες έως και απαραίτητες στις επιχειρήσεις, αφού τις βοηθούν ουσιαστικά να ξεπεράσουν τις δυσκολίες αυτές, δια μέσου αποτελεσματικών και καινοτομικών ασφαλιστικών «εργαλείων», όπως είναι τα «εργαλεία» των Ασφαλίσεων Πιστώσεων και Εγγυήσεων. 

Οι Ασφαλίσεις Πιστώσεων και Εγγυήσεων αποτελούν αξιοπρόσεκτο «δίχτυ» ασφαλείας των επιχειρήσεων, αφού εξασφαλίζουν την είσπραξη των οφειλομένων ποσών και, επομένως, διευκολύνουν τη χρηματοδοτική τους ικανότητα και την αναπτυξιακή τους προοπτική. Έτσι, στην πραγματικότητα, οι Ασφαλίσεις Πιστώσεων και Εγγυήσεων αποτελούν ουσιαστικό και αναγκαίο αναπτυξιακό συντελεστή των σύγχρονων επιχειρήσεων, ανεξαρτήτως του μεγέθους τους, του προϊοντικού αντικειμένου τους ή του προσανατολισμού τους, εγχώριου ή διεθνούς, εισαγωγικού ή εξαγωγικού. Μάλιστα,  επιτρέπουν στις επιχειρήσεις να αναπτύξουν την κατάλληλη αναπτυξιακή εμπορική πολιτική, παρά τις δυσκολίες των καιρών, του εξαιρετικά ανταγωνιστικού περιβάλλοντος και των παρενεργειών της οικονομικής και υγειονομικής κρίσης.

Υπό αυτήν την έννοια, οι Ασφαλίσεις Πιστώσεων και Εγγυήσεων, είναι καλό να ευρίσκονται πολύ ψηλά στο ενδιαφέρον των Ασφαλιστικών Εταιρειών, των Εταιρειών Ασφαλιστικής Διαμεσολάβησης και των Τραπεζών, των Διοικητικών Στελεχών τους και των Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών, αφού εμφανέστατα αποτελούν σημαντικό «μοχλό» περαιτέρω ανάπτυξης του κύκλου εργασιών της Ασφαλιστικής Αγοράς μας, αλλά και των εργασιών και της προόδου των ασφαλιζόμενων επιχειρήσεων.

Το Εκπαιδευτικό Σεμινάριο Ασφαλίσεων Πιστώσεων και Εγγυήσεωνδιάρκειας οκτώ (8) εκπαιδευτικών ωρών, αναλύει εύληπτα και σε βάθος τα προαναφερόμενα θέματα και προτείνει κατάλληλες ασφαλιστικές λύσεις, προς όφελος των ασφαλιζόμενων επιχειρήσεων.

Περισσότερες πληροφορίες στο www.eias.grΠροτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *