Εκπαιδευτικό Σεμινάριο: Συναισθηματική Νοημοσύνη και Ενσυναίσθηση

Πόσο καλά αντιλαμβανόμαστε το εργασιακό περιβάλλον μας και τον ευρύτερο περίγυρο μας?
Πόσο καλά γνωρίζουμε τον εαυτό μας, τους πελάτες μας και τους συνεργάτες μας?

Το Εκπαιδευτικό Σεμινάριο είναι διάρκειας οκτώ (8) ωρών και θα πραγματοποιηθεί στο εκπαιδευτικό κέντρο του ΕΙΑΣ (Λ. Συγγρού 106, 5ος όροφος) στις ακόλουθες ημερομηνίες και ώρες:

· Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου 2017: 16.00 – 19.45 &
· Τρίτη 12 Σεπτεμβρίου 2017: 16.00 – 19.45

Περιγραφή και Θεματολογία
Η Συναισθηματική Νοημοσύνη και η ιδιότητα της Ενσυναίσθησης μας βοηθούν να απαντήσουμε σωστά στα προηγούμενα ερωτήματα και να ισχυροποιήσουμε τις δυνατότητες μας να αντιλαμβανόμαστε τον ψυχικό μας κόσμο και τον ψυχικό κόσμο των συνανθρώπων μας, των συναδέλφων μας, των συνεργατών μας και των πελατών μας.

Όπως αναφέρει ο Καθηγητής Dr. Daniel Goleman «πατέρας», της Συναισθηματικής Νοημοσύνης και της Ενσυναίσθησης, «η ευφυΐα μας είναι λειψή, όταν δεν συνοδεύεται από την ικανότητα μας να αντιλαμβανόμαστε τα συναισθήματα μας και τα συναισθήματα των συνανθρώπων μας, ώστε να παίρνουμε τα κατάλληλα μηνύματα και να λαμβάνουμε τις πληρέστερες αποφάσεις».

Οι έννοιες της Συναισθηματικής Νοημοσύνης και της Ενσυναίσθησης είναι σχετικώς νέες και έχουν προταθεί ώστε να περιγράψουν ποιοτικά χαρακτηριστικά συμπεριφοράς και αντίληψης, που φαίνεται ότι διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στη ζωή των ανθρώπων, στις αξιολογήσεις, στις επιλογές και στις αποφάσεις τους. Μάλιστα, τα εν λόγω χαρακτηριστικά θεωρούνται τόσο σημαντικά, ώστε κάνουν τη συναισθηματική «ευφυΐα» eq να αποτελεί κρίσιμη συνιστώσα ή και να υπερβαίνει την «μετρήσιμη» ευφυΐα iq των ανθρώπων.

Αυτό το Εκπαιδευτικό Σεμινάριο εισαγάγει τις έννοιες της Συναισθηματικής Νοημοσύνης και της Ενσυναίσθησης, τις εξηγεί, τις αναλύει, αναπτύσσει τα πεδία εφαρμογής τους και προβάλει τον ρόλο τους σε κύριους τομείς της ανθρώπινης ζωής και συμπεριφοράς ως εξής:
· Ικανότητα να συναισθανόμαστε τον περίγυρο μας, τα μέλη της οικογένειας μας, τους πελάτες μας, τους συναδέλφους και τους συνεργάτες μας
· Δυνατότητα να ενεργούμε και να αντιδρούμε με νηφαλιότητα, ψυχραιμία και ωριμότητα
· Αξιοποίηση των «Δυνάμεων» της επιμονής, της αντοχής και της καλώς εννοούμενης υπομονής
· Σωστή και δημιουργική αντιμετώπιση των συνθηκών αλλαγής ή δυσκολίας
· Έλεγχος καταστάσεων άγχους, τάσεων παρορμητισμού και ψυχολογικών μεταπτώσεων
· Ρύθμιση, κατά τρόπο θετικό, γόνιμο και δημιουργικό της διάθεσής μας
· Διαμόρφωση στάσεων αυθόρμητων στάσεων αισιοδοξίας και αίσθησης προόδου και επιτυχίας.

Η Συναισθηματική Νοημοσύνη και η Ενσυναίσθηση, ουσιαστικά, συνιστούν παράγοντες θετικής σκέψης, ανάπτυξης ηγεσίας και ενίσχυσης των ατομικών μας δυνάμεων, που τείνουν να μας οδηγούν με ασφάλεια σε καλές ισορροπίες επιτυχίας, αυτεπίγνωσης, αυτοπραγμάτωσης (self – actualization) και αυτοβελτίωσης.

Εισηγητές Εκπαιδευτικού Σεμιναρίου
Εισηγητής είναι ο κ. Σπύρος Λευθεριώτης, Σύμβουλος Ανάπτυξης Ανθρωπίνων Πόρων, με υψηλή εξειδίκευση και εμπειρία στους τομείς Επικοινωνίας και Διοίκησης Πωλήσεων. Ο κ. Λευθεριώτης είναι πτυχιούχος Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του Παντείου Πανεπιστημίου και του Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Προσκεκλημένη Guest Speaker είναι η κυρία Ράνια Τσάβαλου, Εργασιακή Ψυχολόγος με σημαντική εξειδίκευση επί των θεμάτων Συναισθηματικής Νοημοσύνης και Ενσυναίσθησης.

EQ IcebergΣτόχοι Εκπαιδευτικού Σεμιναρίου
Το Εκπαιδευτικό Σεμινάριο έχει τους ακόλουθους κύριους στόχους:
· Να εμφυσήσει στο εκπαιδευτικό κοινό την αξία και τη δύναμη των συναισθημάτων, στην κατανόηση των ανθρώπινων σχέσεων και των εργασιακών ισορροπιών
· Να εξοικειώσει τους εκπαιδευόμενους με τρόπους σωστής και αποτελεσματικής διαχείρισης καταστάσεων άγχους, αλλαγών και πιέσεων
· Να τους καθοδηγήσει στη διαμόρφωση κατάλληλων ισορροπιών, σωστών διαπροσωπικών σχέσεων και συνθηκών θετικής ψυχολογίας
· Να τους εγγυηθεί πρόοδο στο εργασιακό τους περιβάλλον, δια της κατανόησης των δυναμικών παραγόντων που το συνθέτουν
· Να επιτρέψει στο εκπαιδευτικό κοινό την ανάπτυξη καλών δυνάμεων ηγεσίας και θετικών στάσεων ζωής και συμπεριφοράς, ως παραγόντων καλής ισορροπίας και επιτυχίας

Σε ποιους απευθύνεται
Το εκπαιδευτικό σεμινάριο απευθύνεται σε Διοικητικούς Υπαλλήλους και Στελέχη που επιθυμούν να λειτουργούν σωστά σε απαιτητικά περιβάλλοντα εργασίας, να τα επηρεάζουν θετικά και να διαμορφώνουν άριστες συνθήκες συνεργασίας, συνεργιών και team belongingness.
Επίσης, απευθύνεται σε Υπαλλήλους, Στελέχη και Ασφαλιστικούς Διαμεσολαβητές όλων των βαθμίδων, που επιθυμούν να διαχειρίζονται ακόμη πιο σωστά και να αναπτύσσουν ακόμη πιο πολύ τις πιο αποδοτικές και υγιείς σχέσεις με τους συναδέλφους, τους υφισταμένους, τους προϊσταμένους, τους πελάτες και τους συνεργάτες τους.

Προεγγραφείτε τώρα!
Εάν προεγγραφείτε έως την Παρασκευή 4 Αυγούστου, θα έχετε έκπτωση 30% επί των αναγραφομένων διδάκτρων.

Αιτήσεις Συμμετοχής θα γίνονται δεκτές μέχρι και την Τετάρτη 6 Σεπτεμβρίου 2017.Προτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *