“Εκρηκτικά κοκτέιλ” που ανησυχούν ακόμη τους πιο “zen” της ασφαλιστικής αγοράς

Καθώς διάγουμε το δεύτερο μισό της χρονιάς με την ενεργειακή κρίση στα ύψη, τον πληθωρισμό να ανεβαίνει κάθε άλλο παρά θετικές εκτιμήσεις υπάρχουν για την πολυπόθητη ανάπτυξη της ασφαλιστικής αγοράς μέσα στο  2022.

Αλλά δεν είναι μόνο αυτό υπάρχουν και άλλες παράμετροι που μπορεί να αλλάξουν και κάποια δεδομένα…που στήριξαν και την αγορά και την κερδοφορία των ασφαλιστικών εταιριών τα προηγούμενα χρόνια.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Μια από αυτές τις παραμέτρους αφορά το αυτοκίνητο και τα ασφάλιστρα που πλέον δεν μπορούν να παραμένουν σε χαμηλά επίπεδα.

Ο ανοδικός πληθωρισμός είναι σίγουρο ότι ήδη έχει συμπαρασύρει προς τα πάνω το κόστος των ζημιών. Αυτό συνδυαστικά με την αύξηση των τροχαίων ατυχημάτων, σε σχέση με τα προηγούμενα δυο χρόνια, που είχαμε περιορισμούς κυκλοφορίας, είναι σήμα κινδύνου μια και τα ασφάλιστρα ήταν χαμηλά και αν παραμείνουν τότε πολύ παίκτες θα μπουν σε περιπέτειες.

Περιπέτειες που δεν είναι μόνο να βρεθούν στο κόκκινο…, άλλα να δεχθούν και πλήγματα στην κερδοφορίας τους η πιο εύρωστοι 

Στο μεταξύ από τα υπάρχοντα στοιχεία η παραγωγή ασφαλίστρων στις  ασφαλίσεις ζωής είναι αρνητική και…δεν φαίνεται να ανακάμπτει τους επόμενους μήνες.Η έλλειψη διαθέσιμου εισοδήματος στους καταναλωτές, λόγω πληθωρισμού, επιδρά αρνητικά όχι μόνο για τον συγκεκριμένο κλάδο. Πχ στις ασφαλίσεις υγείας, με ετήσια συμβόλαια, η παραγωγή μπορεί να είναι ανοδική αλλά όχι τέτοια που να επιταχύνει τον κλάδο.

Ενώ στις ασφαλίσεις κατοικίας και περιουσίας  συνεχίζεται η οριακή ανοδική η πτωτική τάση τους . Υπάρχουν βέβαια και κάποιοι κλάδοι της ασφάλισης που γράφουν αύξηση παραγωγής που είναι συνδυαστικά με την ζήτηση. Αλλά με μικρά ποσοστά στο συνολικά μεγέθη της παραγωγής ασφαλίστρων στην χώρα.

Όλα αυτά σημαίνουν αν δεν υπάρχουν ισορροπημένα χαρτοφυλάκια κύρια στις γενικών ασφαλίσεων αργά ή γρήγορα κάποιοι θα μπουν σε περιπέτειες. 

Ενώ συνολικά στην αγορά κάποιοι μέτοχοι θα “ψάχνονται” καθώς δεν θα ευοδωθούν οι προσδοκίες  τους σε διεύρυνση μεριδίων και κερδών παρά τις επενδυτικές τους “ενέσεις”! Προτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *