Εκτεθειμένο σε σεισμούς το 80% του πληθυσμού της Ελλάδος .Τρίτη σε κίνδυνο χώρα στην Ευρώπη

Περισσότερα από 170 εκατομμύρια άτομα στην Ευρώπη εκτίθενται σε σεισμούς, σχεδόν το ένα τέταρτο του συνολικού πληθυσμού.


Στην Ιταλία, τη Ρουμανία και την Ελλάδα, το ποσοστό των ατόμων που εκτίθενται σε ολόκληρο τον πληθυσμό υπερβαίνει το 80%.
Οι πλημμύρες είναι οι πιο συνήθεις από τους κινδύνους που μελετήθηκαν. Η Γερμανία έχει τον μεγαλύτερο αριθμό ατόμων που εκτίθενται σε πλημμύρες, περίπου 8 εκατομμύρια (10% του εθνικού πληθυσμού), ακολουθούμενη από τη Γαλλία με 5,7 εκατομμύρια (9%).

Τα παραπάνω στοιχεία δημοσιεύονται σε έρευνα του The European Commission’s science and knowledge service, για το πόσο εκτεθειμένοι είμαστε σε φυσικούς κινδύνους; Δείτε αναλυτικά εδώ την έρευνα

Πρέπει να σημειώσουμε παρ ότι η Ελλάδα, όπως δείχνει και η σχετική έρευνα, είναι χώρα με μεγάλη έκθεση σε κινδύνους από σεισμούς είναι από ελάχιστη έως ανύπαρκτη η ασφαλιστική κάλυψη από σεισμούς.
Κάτι που έχουν επισημάνει επανειλημμένα εκπρόσωποι της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδας προτείνοντας μάλιστα την υποχρεωτική κάλυψη του κινδύνου μέσα από συμπράξεις δημόσιου και ιδιωτικού τομέαΠροτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *