ΕΛ.Ε.Τ.Ε.Α. Συμμετοχή στην ομάδα εργασίας της ΑΕΙP

Ολοκληρώθηκε την Πέμπτη 16 Μαΐου 2019, στις Βρυξέλλες, η τακτική συνάντηση της ομάδας εργασίας των επιτροπών Commissions I & II του δικτύου European Association of Paritarian Institutions (AEIP), με τη συμμετοχή του Β΄Αντιπροέδρου της «ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΤΑΜΕΙΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ – ΕΛ.Ε.Τ.Ε.Α.» κ. Χαράλαμπου Φύτρου. Η Ένωση είχε προσκληθεί επίσημα να συμμετάσχει ως παρατηρητής στο ανοικτό για τα μη τακτικά μέλη του δικτύου AEIP πρόγραμμα της συνάντησης, αξιοποιώντας την ευκαιρία να συστηθεί στα μέλη του δικτύου ΑΕΙP και ταυτόχρονα να αναλύσει τα σημαντικότερα τρέχοντα θέματα που απασχολούν τον 2ου πυλώνα ασφάλισης στην Ελλάδα.

Μετά την παρουσίαση της Ένωσης από τον Β΄Αντιπροέδρο της ΕΛ.Ε.Τ.Ε.Α. κ. Χαράλαμπο Φύτρο, η συζήτηση επικεντρώθηκε στο θέμα της οργάνωσης του δεύτερου πυλώνα ασφάλισης στην Ελλάδα. Από την πλευρά της Ένωσης τονίστηκαν τα κοινά σημεία αλλά και οι αποκλίνουσες ιδιαιτερότητες της χώρας μας έναντι των λοιπών Ευρωπαϊκών χωρών που συμμετέχουν στην ομάδα εργασίας (ενδεικτικά αναφέρονται εκπρόσωποι από την Ελβετία, την Ολλανδία, την Ιταλία, τη Γερμανία, τη Γαλλία, το Βέλγιο κλπ.).

Η συζήτηση επικεντρώθηκε στο να καταστεί σαφής ο τρόπος με τον οποίο οι ιδιαίτερες τρέχουσες αλλά και ιστορικές συνθήκες, θεσμοί και νοοτροπίες επηρεάζουν την οργάνωση του δεύτερου πυλώνα ασφάλισης της κάθε χώρας. Τέτοιοι παράγοντες είναι σημαντικοί να μελετηθούν ώστε η προτεινόμενη οργάνωση του δεύτερου πυλώνα ασφάλισης στην κάθε χώρα, και κυρίως στη χώρα μας, να μην αποτελεί μία απλή αντιγραφή, αλλά να συγχρονίζεται με τις τοπικές ιδιαιτερότητες και να αποθαρρύνει μακροπρόθεσμα ενδεχόμενες απόπειρες αντιστροφής, όπως άλλωστε έχει ήδη συμβεί σε αρκετές ευρωπαϊκές ή μη περιπτώσεις χωρών.

Η συζήτηση ολοκληρώθηκε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, καθώς αρκετοί εκπρόσωποι ενώσεων επαγγελματικών ταμείων είχαν την ευκαιρία να εκθέσουν τις δικές τους προκλήσεις και τους τρόπους με τους οποίους αυτές αντιμετωπίζονται, ενώ προτάθηκε να υπάρξει κι επιπλέον επικοινωνία σε διμερές επίπεδο με την ΕΛ.Ε.Τ.Ε.Α. για την περαιτέρω ανάλυση των κοινών θεμάτων της ανάπτυξης του δεύτερου πυλώνα ασφάλισης στην κάθε χώρα.Προτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *