Εμπιστοσύνη στην ασφαλιστική κάλυψη από κινδύνους του διαδικτύου δείχνει το 89% επιχειρήσεων

Σύμφωνα με μια έρευνα των Marsh και Microsoft, η μεγαλύτερη απειλή για τις επιχειρήσεις είναι τα cyberattacks. 

Στην έρευνα συμμετείχαν οι διευθυντές 1.500 επιχειρήσεων. Η έρευνα έδειξε ότι έχει δοθεί περισσότερη σημασία στην ασφάλεια στον κυβερνοχώρο και ότι η η λήψη μέτρων από τις επιχειρήσεις είναι πολύ πιο συνηθισμένη σε σχέση με δύο χρόνια πριν.

Το 2017, οι Marsh και Microsoft είχαν κάνει την ίδια έρευνα και είχαν βρει ότι το 62% των επιχειρήσεων θεωρούσαν τα cyberattacks ως έναν από τους πέντε κορυφαίους κινδύνους. Στην τωρινή έρευνα, την ίδια άποψη εξέφρασε το 79%. Επίσης, το 2017, μόνο το 6% των επιχειρήσεων θεωρούσαν τις κυβερνοεπιθέσεις τον νούμερο 1 κίνδυνο. Τώρα πλέον, θεωρείται από το 22%.

Σύμφωνα με την έκθεση Global Risks Report, οι κλοπές δεδομένων και τα cyberattacks περιλαμβάνονται στους κορυφαίους 5 κινδύνους. Βρίσκονται πίσω από ακραία καιρικά φαινόμενα και την ανησυχία σχετικά με την αλλαγή του κλίματος.

Σύμφωνα με την έρευνα των Marsh και Microsoft, το 47% των οργανισμών έχει προσλάβει ειδικούς για την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο. Το 2017, το ποσοστό αυτό ήταν 34%.

Οι περισσότερες (89%) από τις επιχειρήσεις, που συμμετείχαν στην έρευνα, δήλωσαν σίγουρες για τις ασφαλιστικές εταιρείες τους, δηλώνοντας ότι θα μπορούσαν να καλύψουν το κόστος μιας κυβερνοεπίθεσης.

Ωστόσο, υπάρχουν επιχειρήσεις, όπως η Mondelez και ο κατασκευαστής φαρμάκων Merck, που έπεσαν θύμα του NotPetya, το 2017, και οι ασφαλιστικές εταιρείες τους αρνήθηκαν να πληρώσουν το κόστος των επιθέσεων, με αποτέλεσμα οι δύο εταιρείες να κινηθούν νομικά και να καταθέσουν μηνύσεις εναντίον των ασφαλιστικών.

Πηγή : secnews.grΠροτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *