Ενέργειες Ε.Ε.Α. για να λάβουν οι δικαιούχοι ασφαλιστικοί διαμεσολαβητές τα 800 ευρώ

Το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών και η Επιτροπή Ασφαλιστικής Διαμεσολάβησης παρακολουθούν το θέμα της μη καταβολής των 800 ευρώ σε ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές, και διεκδικούν την  παροχή λύσεων σε όποιες περιπτώσεις επαγγελματιών δικαιούνται το ποσό. 

Στο πλαίσιο αυτό την προηγούμενη εβδομάδα μέσω σχετικής δημοσίευσης του insurance-eea.gr , επικοινώνησαν με το Επιμελητήριο 250 ασφαλιστικοί διαμεσολαβητές  οι οποίοι για κάποιους λόγους (διαφορετικούς  μεταξύ τους αλλά συγκεκριμένους)  δεν έλαβαν το συγκεκριμένο βοήθημα.

Ύστερα από επικοινωνία με τον Διοικητή της ΑΑΔΕ κ. Γ. Πιτσιλή, οι περιπτώσεις αυτές στάλθηκαν στην Αρχή  και ζητήθηκε από το ΕΕΑ να εξεταστεί το αίτημά τους, και σε περίπτωση που διαπιστωθεί  αναίτια μη καταβολή του βοηθήματος, να διορθωθεί και να αποζημιωθούν οι δικαιούχοι. 

Να επισημανθεί ότι το ποσό το δικαιούνται  οι επαγγελματίες ασφαλιστικοί διαμεσολαβητές οι οποίοι  τηρούν τα όσα προσδιορίζονται στις πράξεις νομοθετικού περιεχομένου και την  ειδική εγκύκλιο   της ΑΑΔΕ οι οποίες είναι δημοσιοποιημένες και καταγράφουν με ακρίβεια τις προϋποθέσεις ένταξης στο βοήθημα των 800 ευρώ. 

Επίσης να διευκρινιστεί,  ότι όσοι δεν υπέβαλαν  το αίτημά τους εμπρόθεσμα στις ημερομηνίες που είχαν οριστεί, όπως ενημέρωσε η ΑΑΔΕ δε δικαιούνται το ποσό.  Ωστόσο η περίπτωση αυτή μπορεί να αντιμετωπιστεί  εάν  υπάρξει νέα σχετική πολιτική απόφαση την οποία και το Ε.Ε.Α. διεκδικεί,  τονίζοντας όμως ότι δεν υπάρχει καταρχήν θετική ανταπόκριση, μαζί με όλα τα άλλα ζητήματα που αφορούν τον κλάδο της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης.Προτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *