Ενίσχυση της παρέμβασης των ασφαλιστών σε ιδιωτική ασφάλιση και πολιτεία

Η 1η Εθνική Συνδιάσκεψη των εκλεγμένων ασφαλιστικών διαμεσολαβητών στα επιμελητήρια της χώρας  με τη συμμετοχή των εκπροσώπων των Σωματείων Ασφαλιστικής Διαμεσολάβησης από όλη την Ελλάδα θα πραγματοποιηθεί στις 18 Μαΐου 2019, σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.

Διοργανώνεται από τα Επαγγελματικά Επιμελητήρια Αθήνας, Θεσσαλονίκης, Πειραιά με τη στήριξη της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος και στόχος είναι να γίνει θεσμός και να πραγματοποιείται κάθε χρόνο.

Η Συνδιάσκεψη αποσκοπεί στην πανελλήνια δικτύωση του κλάδου,  την απόκτηση ενιαίας παρουσίας και την διαμόρφωση κοινών χειρισμών στα  θέματα που τον αφορούν. Καθοριστικός είναι και ο ρόλος των Σωματείων τα οποία θα έχουν την αρωγή των Επιμελητηρίων στο να αναπτύξουν δράσεις αυτόνομες και πανελλαδικές και να διασυνδεθούν ισχυρά μεταξύ τους συντελώντας στην εξέλιξη του κλάδου.

Η Συνδιάσκεψη θα αποτελέσει την απαρχή στο να δημιουργηθεί  μια νέα βάση στην παρουσία της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης στις εξελίξεις που σχετίζονται με το επάγγελμα.

Πρωταγωνιστικό ρόλο στις εξελίξεις που δρομολογούνται, θα έχει ο επιμελητηριακός θεσμός. Τα κατά τόπους επιμελητήρια θα συντελέσουν σε συνεργασία με τα Σωματεία να δημιουργηθεί ο δίαυλος συνεργασίας, πληροφόρησης, ενημέρωσης, ενιαίας δράσης και των άλλων παραμέτρων που θα ενισχύσουν τη συσπείρωση του κλάδου ο οποίος τα τελευταία χρόνια με συντονισμένες προσπάθειες και δράσεις έχει αναδειχθεί σημαντικά.

Σε αυτή την κατεύθυνση ενισχύει και η ολοένα αυξανόμενη συμμετοχή των ασφαλιστικών διαμεσολαβητών στα διοικητικά συμβούλια των Επιμελητηρίων, γεγονός που συμβάλλει στην ανάδειξη του κλάδου.

Οι δράσεις των Επιμελητηρίων και η στενή συνεργασία των πανελλήνιων Σωματίων της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης ΠΟΑΔΠΣΑΣΠΣΣΑΣΣΕΜΑ, στο πλαίσιο της ΕΑΔΕ, αλλά και η σημαντική δραστηριότητα των τοπικών, ανά νομό ή περιφέρεια, Σωματείων αποτέλεσε και θα συντελέσει καθοριστικό παράγοντα για την πρόοδο του κλάδου.

Η 1η Εθνική Συνδιάσκεψη της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης αποτελεί ένα πρώτο βήμα για την ακόμα πιο αποτελεσματική υποστήριξη των θεμάτων που αφορούν τον κλάδο.  Θα συμβάλλει στην περαιτέρω ενίσχυσή του και την παρεμβατικότητά του και στον τομέα της ιδιωτικής ασφάλισης, και προς την Πολιτεία.Προτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *