Ενδιαφέρον για τις τραπεζικές ασφαλιστικές από την Interamerican

Ελκυστικές για εσωτερικούς πολυεθνικούς παίκτες γίνονται οι ασφαλιστικές εταιρίες των τραπεζών ( Εθνική και Αγροτική Ασφαλιστική) καθώς αργά η γρήγορα θα οδηγηθούν στην πώληση .
Ίσως στο απώτερο παρελθόν ένα τέτοιο Deal να ήταν ακριβό, όμως οι σημερινές συνθήκες έχουν αλλάξει και ανατρέψει τα δεδομένα και ρεαλιστικοί στόχοι των πωλητών μπορούν να αποδειχθούν ευκαιρίες για μεγάλους πολυεθνικούς παίκτες που θέλουν να επεκτείνουν την παρουσία τους στην Ελλάδα.
Χθες, σε συνέντευξη τύπου ο Πρόεδρος και Διευθύνων σύμβουλος της Interamerican Γ Κώτσαλος, παλιό και έμπειρο στέλεχος στην Ελληνική Ασφαλιστική , αφενός αναφέρθηκε στην εισήγηση του στην πώληση των δύο ασφαλιστικών εταιριών των τραπεζών σαν ένα δεδομένο που επηρεάζει μελλοντικές εξελίξεις , αφετέρου δεν έκρυψε το ενδεχόμενο του ενδιαφέροντος της Interamerican και του μητρικού ομίλου ACHMEA για το χαρτοφυλάκιο κάποιας από τις δύο ασφαλιστικές .Ωστόσο διευκρίνισε ότι σε μία τέτοια απόφαση θα παίξουν ρόλο πολύ παράγοντες με κυριότερο βέβαια αυτόν των αξιώσεων του πωλητή.
Μάλιστα περιγράφοντας την γενικότερη κατάσταση στην ασφαλιστική αγορά επισήμανε πως βασικό παράγοντα στην ανάπτυξης των ασφαλιστικών εταιριών στο μέλλον θα παίζουν και τα μεγέθη τους στα μερίδια της αγοράς.
Πάντως , σαν γενική εκτίμηση επισήμανε την ότι με δεδομένες τις συνθήκες της οικονομίας και της αγοράς οι γενικές ασφαλίσεις ( αυτοκινήτου , ζημιών ) οι ασφαλίσεις υγείας και τα επενδυτικά ασφαλιστικά αποτελούν αιχμή στις πωλήσεις .
Ενώ προέβλεψε ότι μπορεί να υπάρξει ανάπτυξη και σε άλλους κλάδους όπως των εμπορικών κινδύνων , της αστικής ευθύνης , αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι οι ιδιωτικοποιήσεις θα φέρουν νέους πελάτες, καθώς οι κρατικές επιχειρήσεις δεν ασφαλίζονταν.
Επιπλέον επισήμανε ότι παρά τα αντίθετα λεγόμενα η πολυκαναλικότητα στα δίκτυα διανομής είναι αναγκαία και θα επεκταθεί μελλοντικά.


Ακολουθήστε μας στο Google News


Προτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *