ΕΝΔΙΣΥ: Οι συνταξιούχοι πρέπει να καταθέσουν αγωγές για τα αναδρομικά δώρων και περικοπών σε κύριες και επικουρικές

Οι συνταξιούχοι πρέπει να καταθέσουν αγωγές για τα αναδρομικά δώρων και περικοπών σε κύριες και επικουρικές έως τον Φεβρουάριο 2021 (μετά από παράταση λόγω covid), ώστε να μην παραγραφεί το έτος 2015 αναφέρει ανακοίνωση του ΕΝΔΙΣΥ και τονίζει τα παρακάτω:

Οι συνταξιούχοι στα χρόνια των μνημονίων, από τις άδικες περικοπές που υπέστησαν στις συντάξεις, έχασαν 98δισ. ευρώ! Ένα τεράστιο ποσό που είχε ως αποτέλεσμα αρκετοί εξ αυτών να διαβιούν στα όρια της φτώχειας και της εξαθλίωσης. Δεν είναι τυχαίο ότι υπάρχουν πάνω από 600.000 συνταξιούχοι με μηνιαίο εισόδημα που δεν υπερβαίνει τα 500 ευρώ, μετά και από την περικοπή του ΕΚΑΣ.

Τα αναδρομικά που έδωσε η κυβέρνηση, μετά την απόφαση του ΣτΕ ήταν ψίχουλα μπροστά στις δίκαιες διεκδικήσεις μας. Έδωσε ένα ποσό της τάξης του 1,4 δισ. ευρώ, που αφορούσε μόνο κύριες συντάξεις και μόνο για ποσά εισοδήματος άνω των 1.000 ευρώ. Αφορούσε επίσης μόνο το 11μηνο (Ιούνιο 2015 – Μάιος 2016) που τόνιζε η απόφαση του ΣτΕ. Λόγω αυτής της προκλητικής ερμηνείας, δεν δόθηκαν αναδρομικά για περικοπές σε επικουρικές συντάξεις και σε δώρα, συνολικού κόστους 2,5 δισ. ευρώ.

Το ΕΝΔΙΣΥ κατήγγειλε την σχετική υπουργική απόφαση της ντροπής που φέρει την υπογραφή του τέως υπουργού Εργασίας, Γιάννη Βρούτση και προσέφυγε στο ΣτΕ, διότι η Υπουργική Απόφαση ήταν ανακόλουθη της απόφασης του ΣτΕ.

Η Ολομέλεια του ΣτΕ συνεδριάζει επί του θέματος την Παρασκευή 15 Ιανουαρίου. Μαθαίνουμε και μας προκαλεί αλγεινή εντύπωση, ότι η διορισμένη διοίκηση του e-ΕΦΚΑ με υπόμνημά της προς το Ανώτατο Δικαστήριο, συνεχίζει να τάσσεται υπέρ της υπουργικής απόφασης. Κρίμα…!!

Το ΕΝΔΙΣΥ ενημερώνει από το 2014, τους συνταξιούχους για την δικαστική διεκδίκηση των κλεμμένων ποσών από τις συντάξεις τους, που είναι και το μοναδικό τους εισόδημα. Καλούμε τους συνταξιούχους που δεν έχουν καταθέσει αγωγές, να καταθέσουν έως τον Φεβρουάριο, ώστε να μην παραγραφεί το έτος 2015 από τις διεκδικήσεις. Προτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *