Ενδοεταιρικά “καρφιά” στην Εθνική Ασφαλιστική …. και το μέλλον του deal με την CVC

Καταιγίδα ανακοινώσεων από συνδικαλιστικές παρατάξεις του συλλόγου των Υπαλλήλων της Εθνικής Ασφαλιστικής μετά την πρώτη συνάντηση  διαπραγματευτικής ομάδας και συλλόγου για την ΣΣΕ Εργασίας και τον εσωτερικό κανονισμό εργασίας.

Αρχικα να σας πούμε ότι μάλλον είναι δύσκολο το κλίμα συνεννόησης καθώς η διαπραγματευτική ομάδα της εταιρίας  πρότεινε μονοετή συλλογική σύμβαση (λογικό λόγω της επικείμενης εποπτικής έγκρισης του deal με την CVC ), κατάργηση όρου από την προηγούμενη σύμβαση για απαγόρευση των ομαδικών απολύσεων και μηδενικές αύξησης μισθών. Όλα τα παραπάνω τα απέρριψε ο σύλλογος με ανακοίνωση.

Ωστόσο υπάρχει και μία ανακοίνωση παράταξης που κατά το κοινώς τα “χώνει” σε στελέχη για τις επιλογές σε θέσεις και λειτουργίες της εταιρίας και μάλιστα αναφέρεται και στην μελλοντική αλλαγή μετόχου γράφοντας χαρακτηριστικά “προτείνουμε στο νέο μέτοχο να λάβει πολύ σοβαρά υπόψη”. Η ανακοίνωση καταλήγει ως εξής : “Πρέπει η Εταιρία να απαλλαγεί από το υψηλό κόστος, ως αποτέλεσμα των υψηλόμισθων στελεχών χωρίς έργο (δεν είναι και λίγα).”

Και ενώ αυτά συμβαίνουν σε εσωτερικό επίπεδο …υπήρξε και μια θετική εξέλιξη που μια μήνυση πρώην στελέχους της εταιρίας  για “σκάνδαλα” με υπεύθυνους στελέχη τόσο από την εταιρία όσο και από την ΕΤΕ έκλεισε από δικαστικό συμβούλιο καθώς οι αρχικές διώξεις που είχαν ασκηθεί, μετά από ανάκριση, λόγω της μήνυσης, και έρευνας κρίθηκαν αστήριχτα και παύει κάθε δικαστική διαδικασία μέσω αυτής της μήνυσης.

Παρόλα αυτά δημοσίευμα στην εφημερίδα “Documento” φέρει την εταιρία  οδικής βοήθειας Express Service να κερδίζει μία δικαστική διαμάχη με την Εθνική Ασφαλιστική για υπηρεσίες οδικής βοήθειας στην Περιοχή της Λάρισας και να επιδικάζεται ένα ποσό που διεκδικεί ως αποζημίωση η πρώτη!

Ως προς τις εγκρίσεις για ολοκληρωθεί η εξαγορά της Εθνικής Ασφαλιστικής από την CVC Capital δεν υπάρχουν κάποιες νεότερες πληροφορίες καθώς το βασικό ζήτημα είναι στις Επιτροπές Ανταγωνισμού ( Ευρωπαϊκή και Ελληνική) λόγω της δεσπόζουσας θέσης της δεύτερης στον κλάδο ιδιωτικής υγείας. Φήμες έλεγαν για μια αποεπένδυση της CVC από ένα κομμάτι της υγεία μπορεί να το ξεπεράσει το ζήτημα. Πάντως η όλη υπόθεση πάει να λήξει την επόμενη χρονιά !  Προτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *