Ενημέρωση της ΕΕΑE για τις εξελίξεις σχετικά με την εφαρμογή της οδηγίας για την IDD

Σύμφωνα με ενημερωτικό Δελτίο Τύπου που λάβαμε από το Bipar, τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό που εκπροσωπεί τους ασφαλιστικούς Πράκτορες, Μεσίτες και Χρηματοοικονομικούς Διαμεσολαβητές, σας ενημερώνουμε ότι στις 14/03/2018 υπογράφηκε και επίσημα από την Ευρωπαϊκή επιτροπή και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο η αναβολή της ενσωμάτωσης σε εθνικό επίπεδο της Οδηγίας 2016/97 IDD Περί Ασφαλιστικής Διανομής, έως και την 1η Ιουλίου 2018 και η ημερομηνία εφαρμογής της έως την 1η Οκτωβρίου 2018.
Η απόφαση αυτή κρίθηκε απολύτως αναγκαία προκειμένου να υπάρξει ο απαραίτητος χρόνος για να γίνουν οι σχετικές προσαρμογές στις νέες διαδικασίες που απαιτούνται, για την εφαρμογή της από το σύνολο της ασφαλιστικής αγοράς πανευρωπαϊκά.
Το κείμενο της απόφασης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του Ευρωπαϊκού κοινοβουλίου για την καθυστέρηση της IDD αναμένεται να δημοσιευθεί στο επίσημο site τους στις 19/03/2018.
Υπενθυμίζουμε ότι η αρχική ημερομηνία ενσωμάτωσης της Οδηγίας είχε οριστεί για τις 23 Φεβρουαρίου 2018.
Για τον λόγο αυτό και για να μην δημιουργηθεί νομικό κενό, η απόφαση της 19/03/2018 θα έχει αναδρομική ισχύ από τις 23 Φεβρουαρίου 2018.
Εκφράζουμε την βεβαιότητα, όσον αφορά την εθνική μας Νομοπαρασκευαστική Επιτροπή, ότι μόλις ολοκληρώσει το έργο της και πριν το σχέδιο τεθεί σε δημόσια διαβούλευση θα δώσει τον χρόνο και την δυνατότητα για ενημέρωση και μελέτη στους θεσμικούς φορείς.
ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΕΑΕΠροτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *