Ενημερωτική εκδήλωση για το Solvency II και την οδηγία IMD για τη διανομή ασφαλιστικών προϊόντων


Στις τελευταίες εξελίξεις στην ευρωπαϊκή ασφαλιστική αγορά και στις υποχρεώσεις που απορρέουν για τους μεσίτες ασφαλίσεων από την εφαρμογή του Solvency II αλλά και της κοινοτικής οδηγίας για την ασφαλιστική διανομή, θα επικεντρωθεί ενημερωτική εκδήλωση για τους μεσίτες – μέλη του που διοργανώνει ο ΣΕΜΑ, την Τρίτη 3 Νοεμβρίου, στο πλαίσιο των συστηματικών ενεργειών προστιθέμενης αξίας που παρέχει προς τα μέλη του.

sema
Στην εκδήλωση έχουν προσκληθεί να μιλήσουν από την Ένωση Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος η κ. Μαργαρίτα Αντωνάκη, Γενική Διευθύντρια, η κ. Εύη Βαρουχάκη, Επικεφαλής της Νομικής Υπηρεσίας και των Διεθνών Σχέσεων και η κ. Μυρτώ Χαμπάκη, Υπεύθυνη Οικονομικών Θεμάτων και του Κλάδου Ζωής.

Οι θεματικές ενότητες της εκδήλωσης είναι οι εξής:
1. Ευρωπαϊκή Ασφαλιστική Αγορά: Χρήσιμοι Αριθμοί & Μεγέθη.

2. Οι υποχρεώσεις που θα προκύψουν για τις εταιρείες από:

• Το Solvency II

• Την οδηγία IMD για τη διανομή ασφαλιστικών προϊόντων

Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΣΕΜΑ, εφαρμόζει συγκεκριμένη στρατηγική συστηματικής ενημέρωσης των μελών του, μέσω των Επιτροπών Δράσης που ενισχύουν αυτό το έργο και προσδοκά οι νέοι κανόνες να βελτιώσουν τον σημερινό τρόπο λειτουργίας της ασφαλιστικής αγοράς και να ενισχύσουν την διαφάνεια και την αξιοπιστία.
46436Προτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *