Ενιαία απογραφή των δικαιούχων συντάξεων λόγω θανάτου


Ο ενιαίος τρόπος απογραφής δικαιούχων συντάξεων αιτίας θανάτου (συντάξεις χηρείας, άγαμες θυγατέρες, ανήλικα τέκνα) Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα αποφασίστηκε σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Εργασίας με την συνδρομή υπηρεσιακών παραγόντων και από τα υπουργεία Οικονομικών, Εσωτερικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Η υλοποίηση της ειδικής αυτής απογραφής θα πραγματοποιηθεί άμεσα, με την υποστήριξη κυρίως του υπουργείου Εσωτερικών, με την λιγότερη δυνατή ταλαιπωρία για τους συνταξιούχους καθώς σε πρώτη φάση θα γίνει με την διαδικασία διασταύρωσης στοιχείων και σε δεύτερη φάση, εφόσον υπάρξουν κενά και αποκλίσεις, θα προχωρήσουμε σε αυτοπρόσωπη παρουσία των δικαιούχων.

Με την ολοκλήρωση και αυτής της ειδικής απογραφής που θα είναι η τελευταία- θα έχει γίνει ένα πολύ σημαντικό βήμα για την πλήρη εκκαθάριση όλων των ασφαλιστικών ταμείων από καταχρηστικές συντάξεις.

Ένα Σχόλιο - Γράψε ένα σχόλιο

 1. Αποστόλη Βάιος · Edit

  Πολύ ωραία ιδέα! Μόνο που… είναι λίγο αργά.

  Με εντολή του υπουργού διάφορα ταμεία (το ΤΣΜΕΔΕ σίγουρα, το ΤΣΑΥ επίσης) έσπευσαν να ολοκληρώσουν την απογραφή αυτή πριν το τέλος του Φλεβάρη, απειλώντας μάλιστα τους συνταξιούχους, ότι αν δεν απογραφούν θα χάσουν την σύνταξή τους.

  Έτσι τα ταμεία ξόδεψαν λεφτά για να στείλουν επιστολές και να ενημερώσουν τους συνταξιούχους και για να φτιάξουν εφαρμογές για την διεξαγωγή της απογραφής. Οι συνταξιούχοι έτρεξαν να βγάλουν τα απαιτούμενα δικαιολογητικά και στήθηκαν στην ουρά για να τα καταθέσουν (πιθανόν και σε περισσότερα του ενός ταμεία). Οι υπάλληλοι δε των ταμείων, που βαίνουν συνεχώς μειούμενοι, δαπάνησαν πολύ από τον χρόνο τους για να καταγράψουν και να ελέγξουν τα στοιχεία.

  Ελπίζω ότι τα στοιχεία που θα ζητά ο ενιαίος τρόπος θα καλύπτονται από τα στοιχεία που ήδη συγκεντρώνονται. Στην περίπτωση αυτή μπορεί η ταλαιπωρία των συνταξιούχων να μην μειωθεί, τουλάχιστον δεν θα αυξηθεί.

  Reply

Post Comment

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *