Ενιαίοι κανόνες συντάξεων και εισφορών στο νέο ασφαλιστικό σύστημα


Με ενιαίους κανόνες για τις εισφορές και τις συντάξεις θα επιχειρηθεί η ασφαλιστική μεταρρύθμιση, που είναι προ των πυλών, καθώς μέσα στο πρώτο 10ήμερο του Οκτωβρίου κατατίθεται η πρόταση της επιτροπής των «σοφών» και παράλληλα ξεκινούν οι διαδικασίες για την νομοθέτηση των αλλαγών

06262012
Όπως αναφέρει το σημερινό Έθνος οι αλλαγές ως προς τις συντάξεις θα επηρεάσουν όσους ασφαλίστηκαν από το 1993 και μετά, καθώς θα αλλάξουν τα ποσοστά αναπλήρωσης και θα δημιουργηθούν ατομικοί λογαριασμοί ασφάλισης με βάση τις εισφορές και τα χρόνια ασφάλισης.
Στο νέο σύστημα επίσης εξετάζεται η ενοποίηση των κύριων και επικουρικών ταμείων και η δημιουργία σε προαιρετική βάση επαγγελματικών ταμείων, θα εξασφαλίζουν επιπλέον συντάξεις .
Αναφορικά με τις εισφορές οι προτάσεις συγκλίνουν στην καθιέρωση ενιαίου συστήματος εισφορών και κύρια για τους αυτοαπασχολούμενους που θα πληρώνουν εισφορές ανάλογα με το εισόδημα.
Επίσης όπως αναφέρει το σχετικό δημοσίευμα στο Έθνος για τις υψηλές χορηγούμενες συντάξεις εξετάζεται ειδική εισφορά της τάξης του 6% – 8%Προτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *