Ενισχύει την παρουσίας της στην Πολωνία η Generali με την εξαγορά της Union Investment TFI

Η Generali ολοκλήρωσε  την συναλλαγή με την γερμανική εταιρεία Union Asset Management Holding AG για να αποκτήσει την Union Investment TFI S.A. στην Πολωνία. Η Generali έχει λάβει τις απαιτούμενες εγκρίσεις από όλους τους σχετικούς ρυθμιστικούς φορείς και τις αρχές ανταγωνισμού.

Η Generali σύναψε συμφωνία για την απόκτηση μεριδίου 100% στην πολωνική εταιρεία διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων Union Investment TFI S.A. τον Οκτώβριο του 2018.

Το TFI είναι η 6η μεγαλύτερη εταιρεία διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων της χώρας με € 3,3 δις υπό διαχείριση περιουσιακά στοιχεία. Διαθέτει πελατειακή βάση περίπου 135.000 επενδυτών λιανικής και 550 θεσμικούς επενδυτές και ένα ευρύ φάσμα προϊόντων κεφαλαίων σε μετοχές, σταθερό εισόδημα και απόλυτη απόδοση. Η Union Investment  TFI διαθέτει τις δικές της δυνατότητες παραγωγής εσωτερικών κεφαλαίων καθώς και άλλες επενδυτικές λύσεις.

Η Generali λειτουργεί στην Πολωνία από το 1998 και διαθέτει 1.600 τοπικούς υπαλλήλους. Παρέχει ασφάλιση ακινήτων και ατυχημάτων σε λιανικούς και εταιρικούς πελάτες, καθώς και προϊόντα ασφάλισης ζωής και δραστηριοποιείται επίσης στον τομέα των συνταξιοδοτικών ταμείων. Τον Νοέμβριο του 2018 η Generali υπέγραψε την τελική συμφωνία για την αγορά  της Concordia ειδικευμένη στον τομέα της γεωργίας. Η Generali συγκαταλέγεται μεταξύ των πέντε μεγαλύτερων ασφαλιστικών ομίλων στην πολωνική αγορά με εκ του νόμου ακαθάριστα εγγεγραμμένα ασφάλιστρα ύψους € 670 εκατ. και μερίδιο αγοράς 5% το 2018.Προτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *